Geçmişten günümüze tüm logolar tek yerde

7 yıl önce

0

Tasarım hayranı ve logo tutkunu iseniz eğer Logobook sitesinde birkaç saatinizi harcamayı göze almanız gerekecek. Bu yeni web sitesinde 1950’den bugüne tüm logolar derlenip toplanarak arşivlenmiş.

Şu an dünyanın farklı yerlerine dağılmış olan bir grup İsviçreli tasarımcı tarafından hazırlanan Logobook, tasarım tutkunlarına hem bir kaynak hem de ilam alabilecekleri bir alan sunmayı amaçlıyor.

Sitenin editörlerinden Seymour Auf Der Maur, “Şu an Logobook.com tasarımcılar ve şirketler için sadece ilham almalarına değil aynı zamanda kendilerinden önce kimin ne yaptığı hakkında bilinç oluşturmaya yarayan bir referans aracı daha çok” diyerek ekliyor “Gelecekte orijinal tasarımların veri tabanını büyütmek istiyoruz. En sonunda da daha yenilikçi ve tekrar etmeyen işler ortaya çıkaran ve tasarımın yeni alanlara girmesine yardım eden iş birlikçi tasarımcılardan ve şirketlerden oluşan bir toplum yaratmayı amaçlıyoruz.”

Sitede bulunan logolar farklı kaynaklardan geliyor. “50’lerden, 60’lardan ve 70’lerden artık pek bulunmayan ye da baskısı bitmiş kendine öz kitapların temel koleksiyonlarını tarayarak ya da fotoğraflayarak biriktirdik” diye açıklıyor Auf Der Maur. “Bu kitapları elde etmek çok zor ve çoğu tasarımcı onlara ulaşamıyor.” Daha yeni logoları ise Google ve logo web siteleri gibi açık online kaynaklardan elde ettiklerini de ekliyor.

Daha kolay bir arama yapmak için Logobook’taki çalışmalar ‘letters & numbers’, ‘shapes’ ve ‘objects’ gibi kategorilere ayrılmış. Bunun yanında, kullanıcıların daha rahatlıkla kıyaslama yapabilmeleri için tüm logolar siyah ve beyaz sunuluyor.

Kaynak: Creative Review