artwork

Facebook’ta aktif reklamveren sayısı 2 milyona ulaştı

9 yıl önce

0

Facebook, platformdaki aktif reklamverenlerin sayısının 2 milyona ulaştığını duyurdu. Facebook Kurucusu Mark Zuckerberg ve Facebook COO’su Sheryl Sandberg, yayınladıkları teşekkür mektubunda Facebook’un “dünyayı daha açık ve birbirine bağlı hale getirmek” misyonunu hatırlatarak, insanların işletmelere bağlanmalarını sağlamanın da bunun önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Dünyada 30 milyondan fazla işletme ücretsiz, kolay kullanılabilir olmaları ve mobilde etkin bir şekilde çalışmaları sayesinde aktif bir şekilde Facebook sayfalarını kullanıyor.

Şirketlerin reklamlarını satışa çevirmek için Facebook’u tercih etme sebepleri ise üç temele dayanıyor:

Kolay kullanım: Facebook’un sunduğu araçları kullanmak artık eskisine göre çok daha kolay. 2014’ün 4’üncü çeyreğinde Facebook’ta reklam vermeye başlayan işletmelerin %80’i ‘promoted post’ gibi en kolay kullanılabilen araçları tercih etti.

Mobile uygunluk: Mobil trendin giderek yükselmesi sonucunda işletmeler, tüketicilere erişmek için Facebook’un mobil araçlarını kullanmayı tercih ediyor. 15 milyonun üzerinde KOBİ, sayfalarını mobil cihazlar üzerinden yönetmek için Facebook’un ‘Sayfa Yönetici’ aracını kullanıyor.

Verimlilik: Facebook, reklam araçlarını kullanan işletmelere bu ürünlerin işe yaradığını kanıtlıyor. Döviz kuru takibi gibi araçlar ile KOBİ’lere daha verimli ölçümleme yapma fırsatı sunuyor.

Facebook, aynı zamanda işletmelere daha iyi destek verebilmek amacıyla Ads Manager for iOS (iOS için Reklam Yöneticisi) ürününü de kullanıma sunduğunu açıkladı. Aylık 800 binin üzerinde reklamveren tarafından kullanılan, işletmelerin reklamlarını her zaman, her yerden, mobil bir şekilde yönetmelerini sağlayacak uygulama hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşılabilir. Uygulama, Apple Store’dan indirilebiliyor.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...