Facebook, video desteğiyle mobilde alışverişi kolaylaştırıyor

7 yıl önce

0

Facebook, mobil alışverişi kolaylaştıran reklam formatı ile videolar konusunda ısrarlı olmaya devam ediyor. Yeni ürünü Collection, değişim ve yenilik sağlamak adına videoyu ve ürün linklerini birleştiriyor.

Facebook, geçtiğimiz hafta yeni mobil alışveriş reklam formatını küresel çapta yaymaya başladı. Bunun yanında her reklamın aldığı tıklamaları (siteye yönlendiren) ölçen yeni bir ölçüm de yayınladı.

Collection adındaki bu format, tıklayabileceğiniz dört görselin üzerinde duran fotoğraf veya videodan ibaret. Görseller Facebook verilerine göre otomatik bir şekilde veya marka tarafından manuel olarak düzenlenebilir.

Bu yeni formatın amacı pazarlamacılara ürün tanıtımında ve satışlarda kolaylık sağlamak. Facebook’un ürün pazarlama direktörü Maz Sharafi şunları paylaştı: “Tüketimde mobil etki doruk noktasında. İnsanlar daha hızlı yüklenen, hatasız ve ilginç deneyimleri gittikçe daha fazla bekliyorlar; Collection da, ilgi çekici bir format aracılığıyla pazarlamacılara ürünlere keşif detayları sağlamalarını kolaylaştırıyor.” Ayrıca, yapılan tüm alışverişlerin %45’nin mobil üzerinden gerçekleştirildiklerini tespit ettiklerini de ekledi.

"Yeni reklam formatı, Facebook’un reklamverenlerin mobilde daha fazla video yüklemelerini sağlamak için çalışmaya devam ediyor" diye açıklıyor Sharafi. Geçtiğimiz hafta Facebook, pazarlamacılara mobildeki videoları kullanarak müşterilerle daha sıkı bir bağ kurabileceklerini göstermek için global kampanya başlattı.

Sharafi, “Alışveriş alışkanlıklarını arttırmada videonun güçlendiğini görüyoruz” diyerek ekliyor: “Tüketicilerimizin dörtte üçü, sosyal medyada video izlememin satın alma kararını etkilediğini söylüyor.” Yine de, yeni Collection formatının Facebook haber akışındaki diğer reklam formatlarına göre öncelikli olmayacağını da belirtti.

Son aylarda Facebook; Adidas, Tommy Hilfiger, Michael Kors, Cartier, Sport Chek ve Lowe’s gibi markalarla ürünü test etmek için iş birliği gerçekleştirdi. Markalar, şu ana kadar olumlu sonuçlar elde ettiklerini bildirdiler.

Collection reklam formatının nasıl işlediğini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...