Facebook, reklamlardaki ırk ayrımcılığına karşı önlem alıyor

7 yıl önce

0

Geçtiğimiz Kasım ayında etnik kökene göre hedef belirlenmesini inceleyen Facebook, ayrımcı reklamlara karşı önlemler almak için farklı yöntemler geliştireceğini duyurmuştu. Dün blog sayfasında yaptığı bir açıklamada bu hedefini gerçekleştirmek adına adımları atmaya başladığını paylaştı.

Reklamcılık ilkelerini yenilediğini paylaşan platform, reklamverenleri bu ilkeler hakkında bilgilendirmek için yeni bir sekme getirdi. Bunun yanında, ırk ayrımcılığı içeren ev, iş veya kredi reklamlarını tespit etmek için makine öğrenimi teknolojisi sunacağını da açıkladı.

Amaç, ayrımcılıkla savaşmak ve reklamcılar için faydalı hedef belirleme yöntemleri geliştirmek arasında bir denge kurmak. Değişimler, platformun “Reklamcılık ilkeleri” sayfasındaki daha sert duruşuyla başlıyor.

Yeni ilkeler şöyle: “İnsanların ırk, etnisite, renk, ulusal köken, din, yaş, cinsiyet, cinsel yönelim, cinsel tanım, aile durumu, engellik, medikal veya genetik durum gibi kişisel özelliklerine göre reklamların ayrımcılık yapmamaları veya ayrımcılığı desteklememeleri gerekiyor.”

Platform aynı zamanda ayrımcı reklamları denetleyebilmek için daha sert araçlar uygulamaya başladı. Facebook, makine öğrenimi teknolojisi kullanarak ev, iş veya kredi seçenekleri öneren reklamları ayırt edebilecek ve bunların yeni reklam ilkelerine ters düşüp düşmediğini kontrol edecek. Blog’da paylaşılan yazıya göre ilgili kimseler bu tarz reklamcılıktan endişeleniyor.