Facebook Messenger aramaları uygunsuz sonuçlar çıkarabilir

7 yıl önce

0

Campaign, kullanıcıların Facebook Messenger uygulamasında yaptıkları aramalarda beklenmedik ve uygunsuz sonuçlarla karşılaşabileceklerini ortaya çıkardı.

Messenger uygulamasını kullanışlı bir rehbere dönüştürmeyi amaçlayan Facebook, kullanıcıların şirket botlarını veya tüm şirket sayfalarını rahatlıkla bulabilmeleri için aramaları güçlendirdi.

Ancak herhangi bir telefon numarasını aramak istediğinizde karşınıza uygunsuz içerikli sayfalar çıkabilir. Tıpkı Campaign’in yaptığı denemede karşısına çıkan sayfalar gibi. Bu sayfalar da yaygın olarak tanınan şirketlerle yan yana çıkıyor.

Başka bir denemede de arama motoruna “girls” kelimesi yazan Campaign’in karşısına Educate Girls gibi kar amacı gütmeyen bir kurumun sayfası ile beraber daha fazla uygunsuz içerikli sayfa çıkıyor.

Campaign, Facebook’la iletişime geçmeye çalıştı ancak şirket yorum yapmayı reddetti. Daha sonra da platformun ilkelerini ihlal ettiğini ileri sürerek aramalarda ortaya çıkan uygunsuz sayfalardan üçünü kaldırdı. Buna rağmen bu tarz sayfalar aramalarda çıkmaya devam ediyor.

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...