artwork

Facebook, ‘Creative Accelerator’ programını başlattı

9 yıl önce

0

Facebook, Türkiye’nin de içinde bulunduğu ve yüksek büyüme kaydeden ülkelerdeki markaların kişisel hikâye anlatımının gücünden faydalanmalarına yardımcı olacak ‘Creative Accelerator’ programını başlattı. Odak noktasının insanlar olduğunu vurgulayan Facebook, onlar için anlamlı, yaratıcı deneyimler yaratmak, işletmelerin insanlar için önemli içerikler oluşturmasına destek olmak istediğini belirtti. Facebook’un bu doğrultudaki çalışmalarından biri olan ‘Creative Accelerator’ programı, yüksek büyüme kaydeden ülkelerde mobil teknolojinin potansiyeli ile markaların üçüncü parti ajanslarla birlikte insanlar için değerli, yaratıcı içerikler oluşturma becerisini bir araya getiriyor.

Program kapsamında Facebook Creative Shop, markaların hikâyelerini hayata geçirmek için Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Endonezya, Güney Afrika ve Kenya’daki müşterileri ve onların kreatif ajanslarıyla birlikte çalışıyor. Bu çalışmalar ile yüksek büyüme kaydeden ülkelerdeki insanlara özel, Facebook’a girmek için kullandıkları cihazların göz önünde bulundurulduğu kampanyaların geliştirildiği başarı hikâyeleri oluşturulması hedefleniyor. Kenya’dan Coca-Cola, Endonezya’dan Durex ve Hindistan’dan Nestle’nin başarı hikâyelerini yayınlayan Facebook, programla ilgili yenilikleri duyurmaya devam edecek.

Facebook’un Creative Accelerator programı kapsamında Türkiye’de birlikte çalıştığı ilk marka Samsung Türkiye oldu. Konuyla ilgili proje, önümüzdeki dönemde Facebook’un Facebook Business sayfasında, diğer ülkelerin başarı örnekleri arasında yer alacak.

Kenya, Endonezya ve Hindistan başarı hikâyelerinin de yer aldığı, konuyla ilgili blog yazısı https://www.facebook.com/business/news/uk-creative-accelerator adresinde yer alıyor.