Ev kazaları ciddi bir tehdit oluşturabilir

7 yıl önce

0

VİKO by Panasonic, kurumsal sorumluluk ve bilinçlendirme yaklaşımının bir yansıması olarak Tavsiye Evi'nde gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında blogger’lar ile bir araya geldi. Organizasyonda, blogger’lar elektrik prizlerinde çocuk koruma özelliğinin önemine dair bilgilendirilirken “Ev Kazalarına Karşı Çocukların Korunması” konulu bir seminer de düzenlendi.

Yapılan araştırmalara göre, birçoğu yeterli tedbirlerin alınmayışı nedeni ile gerçekleşen ev kazaları hem ebeveynler hem de çocuklar için büyük riskler oluşturuyor. Sağlık Bakanlığı’nın istatistiklerine göre, Türkiye'deki ölüm sıralamasında, kaza sonucu ölümler 4. sırada yer alıyor. Ev kazalarına yönelik olarak yapılan çeşitli araştırmalara göre, tüm kazaların %18-25′ini yine ev kazaları oluşturuyor. Devlet İstatistik Enstitüsü’nün kayıtlarına göre de 1-4 yaş grubu çocuk ölüm nedenleri arasında, kazalar yine 4. sırada bulunuyor ve bu kazalar içinde elektrikten kaynaklı olanlar önemli bir yere sahip.

VİKO Pazarlama Direktörü Aysel Özaltınok ve Pazarlama İletişimi Uzmanı Merve Önusta'nın da katıldığı organizasyonda Özaltınok'un sunumunun ardından, İş Güvenliği ve Ev Kazaları Uzmanı Deniz Karadeniz ise aynı zamanda birer anne olan blogger’lara ev kazalarında yapılması gereken ilk yardım uygulamalarını anlatırken, tıkanmadan zehirlenmeye, elektrik çarpmasından boğulmaya kadar çok kapsamlı bir yelpazede bilgilendirmelerde bulundu.

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...