artwork

Erkeklerin telefonsuz kalma süresi 21 saniye

8 yıl önce

0

Dijital cihazlar çağımızın en büyük bağımlılıklarından biri. Bu durumu daha ayrıntılı incelemek adına Kaspersky  Lab adına Würzburg ve Nottingham-Trenk Üniversiteleri  bir deney gerçekleştirdi.

Deneyde katılımcılara ilk olarak ellerinin ne kadar sürede telefona gittiği soruldu ve çoğunun cevabı 2 veya 3 dakika oldu. Ancak deney sonuçlarına göre gerçek süreler katılımcıların cevaplarından çok daha kısaydı.

Deneyde bir bekleme salonunda serbest bırakılan katılımcıların ellerinin telefona gitmesi sadece 44 saniye sürdü. Erkekler bu sürenin yarısı kadar dahi dayanamayarak ortalama 21 saniyede telefonunu eline aldı. Kadınlardaysa bu süre ortalama 57 saniye olarak belirlendi.

Üniversiteler tarafından yapılan araştırmalara göre telefonlarımızı kontrol etme güdüsü çevrimiçi olmadığımızda bir bilgiyi veya herhangi bir şeyi kaçırıyor olma korkusundan kaynaklanıyor olabilirmiş.

10 dakikalık bekleme seansı boyunca katılımcıların telefonlarını ortalama 5 dakika kullandığı ortaya çıkmış. Bu da gösteriyor ki mobil cihazlar adeta vücudumuzun bir uzantısı haline gelmiş.

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...