artwork

Effie ödülleri sahiplerini buldu

9 yıl önce

0

Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği’nin, Effie Worldwide Inc. işbirliğiyle düzenlediği 7.Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’nın kazananları belli oldu. En etkili reklam ve pazarlama iletişimi kampanyalarının ödüllendirildiği Effie 2015’te; 20 altın, 23 gümüş, 22 bronz olmak üzere toplam 65 ödül sahiplerini buldu.

Effie 2015’e,1 Ocak 2014 – 20 Mart 2015 döneminde TV, basın, radyo, açık hava, sinema, internet mecralarından en az birinde yayınlanmış ulusal ve bölgesel kampanyalar katıldı. Jüri ön değerlendirme ve ana değerlendirme sonucunda 226 kampanyanın finale kaldığı yarışmada en fazla başvuru yapılan kategoriler Yeni Doğanlar-Yeniden Doğanlar, Bilgi Teknolojileri ve Özgün Marka Deneyimi oldu.

Rekor başvurunun olduğunun yarışma için; sektörün önde gelen isimleri, akademisyenler ve profesyonel marka yöneticilerinden oluşan 17 kişilik jüri tarafından yapılan ön değerlendirmede 21, ana değerlendirmede 32 saat olmak üzere toplam 53 saatlik okuma yapıldı ve yaratıcı işler izlendi. Her jüri üyesi 3.000 sayfalık doküman okudu.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Reklamcılar Derneği Başkanı ve Effie Türkiye Jüri Başkanı Kayhan Şardan,  Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’nda 2015’te katılımın bir önceki yıla göre %26 arttığını belirterek; “Jüri olduktan sonra, verilen emeğin birinci elden yaşadıktan sonra yarışmaya olan inancım katlanarak arttı. Artık Effie benim gözümde pazarlamanın tartışmasız zirvesidir. Bu yarışma, dünyanın en zorlayıcı ve en kıymetli yarışmaları arasında bulunuyor. Böyle bir yarışmada finalist olarak yer almak da çok değerli. Finale kalan, ödül kazanan tüm marka ve ajansları tebrik ediyorum” dedi.

7. kez düzenlenen Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’nda 29 kategorinin yanı sıra Yeni Doğanlar – Yeniden Doğanlar, Taze Reklamverenler, Özgün Marka Deneyimi ve  Topluluk Yönetiminde Başarı olmak üzere 4 yeni kategori eklendi.

Effie 2015 kazananların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...