artwork

Efes Pilsen Blues Festival 7 bin kilometre katetti

11 yıl önce

0

Efes Pilsen tarafından Pozitif Live organizasyonuyla gerçekleştirilen, Efes Pilsen Blues Festival, bu yıl 23. kez Türkiye yollarındaydı. Türkiye’nin en uzun soluklu müzik etkinlikleri arasında yer alan festival, 20 şehir ve 24 konserlik bir seri ile Türkiye’yi Blues müziği ile buluşturdu. Efes Pilsen Blues Festival 23’te ödüllü blues yıldızları ile birlikte toplam 11 sanatçı sahne aldı. Yaklaşık 500 kişilik bir ekibin görev yaptığı konserleri, Türkiye çapında 26 bin 700 kişi izledi. Antalya, Konya, Adana, Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir olmak üzere 7 ilde canlı, diğer 13 ilde banttan yayınlanan Efes Pilsen Blues Festival 23 Facebook Konserleri ise Türkiye’nin dört bir tarafından binlerce kişiyi, festivale ortak etti.

1989 yılından bu yana Türk müzikseverleri Blues’la buluşturan Efes Pilsen Blues Festival kapsamında 23 yılda toplam 87 grup ve 278 sanatçı sahne aldı; 379 konser gerçekleştirildi. Bu konserler 450 bin 700 müziksever tarafından izlendi.

40 günlük yolculuktan notlar

Nevşehir’de Kapadokya, Diyarbakır’da Kapalı Çarşı, Hatay’da Arkeoloji Müzesi, Trabzon’da Sümela Manastırı gibi pek çok önemli noktayı ziyaret eden Blues ustaları, başkent Ankara’da TBMM’yi de ziyaret etti. CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz’ı ve MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural’ı ziyaret eden sanatçılar, milletvekillerine mızıka çalmayı bile öğretti. Hatay Arkeoloji Müzesi’nin mozaik koleksiyonuna hayran kalan sanatçıların Trabzon’da yerel sanatçılarla buluşması da oldukça keyifli geçti. Sanatçılardan kemençe çalmayı öğrenen Blues sanatçıları Sümela Manastırı bahçesinde birlikte horon da oynadı. Blues’un yıldızları İzmir’de de şehri ve kültürel miraslarını gezmek için fırsat yarattı. Usta Blues’cular konserden önce Efes Antik Kenti’ni ziyaret etti. Antik kent hakkında detaylı bilgiler alan ve bol bol hatıra fotoğrafı çektiren sanatçılar, tarihi dokudan çok etkilendi. Kentin üst bölümünde bulunan Meryem Ana Evi’ni de ziyaret eden sanatçılar, bir geleneği de yerine getirerek burada bulunan dilek duvarına yazdıkları dilekleri astılar.

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...