artwork

Doğan Yarıcı’nın yeni kitabı çıktı

11 yıl önce

0

Kendi Ajansı’nın kurucusu Doğan Yarıcı‘nın “Her Aşk Gibi Yarım” adını taşıyan yeni kitabı Yapı Kredi Yayınları etiketiyle yayınlandı.

1987 yılından beri reklam sektöründe yazarlık ve yaratıcı yönetmenlik yapan ve ilk öykü kitabı Evlâ adıyla 1993’te yayınlanan Yarıcı’nın son kitabı Boşluk 2012’de yine YKY’dan çıkmıştı. Her Aşk Gibi Yarım, yayınevi tarafından şu cümlelerle anlatılıyor:

“Güneş alçalıp gölgeler çekildiğinde gölgelerin birleşerek konuştuğu bir semte, Beykoz’a ve gülerken bile puslu, efkârlı bakan Beykozlulara bir güzelleme. Roman kişilerini Nüvit Özdoğru’dan Neriman Köksal’a, Muzaffer Tema, Yıldırım Önal, Fatoş Sezer, Vahi Öz, Altan Erbulak, Necdet Tosun, Gülistan Güzey’e varana kadar gelmiş geçmiş pek çok sinema oyuncusuna ‘oynatan’ Doğan Yarıcı, romanın kurgusunu da bir sinema filmi gibi çatmış; romanın anlatıcısı ise yine yazar gibi bir Beykozlu: Sadri Alışık. Sinema metaforu hayatın seyirlik bir oyun olduğunu vurgulamasının yanı sıra, bir sanat olarak gördüğü baskılarla da dönemlerin sindirmeci zulüm politikalarını da simgeliyor. Karanlıkta, beyaz bir perdede hayat yansıyıp sona eriyor. Her son, belki de bir başlangıç. Her şey başladığı gibi bitiyor. Belki de son diye bir şey yok. Sadece korkularımız var.”

Ayrıca kitapla ilgili olarak, yalnızca sanal ortam için hazırlanan bir kampanya da mevcut:

Kitaba bu adresten ulaşabilirsiniz.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...