artwork

Disruption’a yeniden odaklanma dönemi

9 yıl önce

0

TBWA\Worldwide’ın Başkanı ve CEO’su Troy Ruhanen, Disruption’a yeniden odaklanmak için çalıştıkları dönemin çok başarılı geçtiğine dikkat çekiyor.

Yıllarca BBDO ve Leo Burnett ajansları için dünyanın birçok farklı yerindeki ofislerde çalışan, son olarak da TBWA\Worldwide’ın başkanlığına ve CEO’luğuna getirilen, Kristal Elma’nın en gözde konuşmacılarından Troy Ruhanen’le, kariyeri ve reklamcılık sektörü üzerine konuştuk.

Onur Özgen Geçtiğimiz yazdan bu yana  TBWA\  Worldwide’ın CEO’luğunu ve Başkanlığını yapıyorsunuz. Geçen zamanı değerlendirirseniz neler söyleyebilirsiniz?

Troy Ruhanen En büyük küresel yaratıcı ağlardan birine liderlik etme fırsatı verildiği için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Bu pozisyona geldiğimde şanslıydım çünkü bana rehberlik edecek Tom Carroll, ayrıca harika işler gerçekleştiren farklı TBWA ofisleri vardı. Mevcut müşterilerimizle minimum kayıpla ilerledik ve özellikle Los Angeles, New York ve Londra’da yeni işlerle tarihi rakamlara ulaşıp büyüyerek başarılı bir yıl geçirdik. Son bir yılda 3 ofisimiz 18 yeni konkur kazandı.

Onur Özgen Sizin atamanızdan sonra ajansta neler değişti? TBWA\Worldwide’ın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Troy Ruhanen Disruption’a yeniden odaklanma… Bu bizim programımız ve bunu 25 yıl önce başlattık. Fakat diğerleri de şimdi bunu ele geçirdi ve bu ifadeyi doğru bir uygulama olmaksızın kullanıyorlar. Bu yıl bizim görevimiz Disruption yaklaşımımızı yenilemek ve onu sadece hayali değil, daha aksiyona uygun ve canlı hale getirmekti. Yeni iş sonuçlarından da görebildiğiniz gibi muazzam bir başarı elde ettik. Dünya lideri bir müşterilerimizden biri bize, “Siz bilgiyi uygulama ve onu ticari olarak saygı uyandırıcı içeriğe dönüştürme konusunda çalıştığımız ajanslardan kat kat iyisiniz” dedi. Bunu bir ilerleme belirtisi olarak görüyorum.

Onur Özgen Aynı zamanda Omnicom Group’ta 11 ay boyunca Başkan Yardımcılığı yaptınız. Bu iki görevinizi karşılaştırırsanız neler söylersiniz?

Troy Ruhanen Bunların ikisi de çok farklı görevlerdi, John Wren’in dehası ve onun başarı planlamasının bir parçasıydı. 10 yıl boyunca başka bir iş ağında bulunmak… John bunun dışarıya adım atmak için önemli olduğunu, en iyi pratiklerin ve yolların sadece en iyi 15 Omnicom hesabında olmadığını hissettirdi. Hiçbir ajans bugünün getirdiği ihtiyaçlarla baş edemiyor ve sürekliliğin yolu, kâr edilebilir uzun soluklu ilişkiler, kapılarına gelen mevcut en iyi yeteneklerle isim gözetmeksizin doğru şeyi yapmalarından geçiyor.

Onur Özgen Başarılı bir marka yaratmanın anahtarı nedir?

Troy Ruhanen TBWA markası ve dünyadaki diğer markalar için bu bir amaç, berraklık, iş birliği yapma, harekete geçme ve yaratıcılık meselesidir. İnsanlar müşterileri ve çalışanlarına gelince ne için imza attıklarını bilmek ister. Sözünüzü tutarken tutarlı olmak, rekabetle oyalanmaksızın odaklanmanızı korumak, ekosisteminiz aracılığıyla çalışanlarınızdan e-ticaret platformunuza, sosyal kanallarınıza giden mesajı takviye etmek ve bunu da insanlara olmazsa olmaz bir usulle yapmak… Dünyada çok fazla uygulama var ve maalesef çoğu araştırmayı yanlış kullanıyor. Bizim yükümlülüğümüz büyüme için yeni bir beyaz sayfa açmak, bu kişisel ya da ticari olabilir. Bu zor bir iş değil; fakat maalesef sektör hazır olmaya çalışmakla çok vakit kaybediyor ve sıraya konmuş stratejiler çerçevesinde yenilikçiliğe ve iş yapmaya daha az zaman ayırıyor.

Onur Özgen Daha önce BBDO ve Leo Burnett için Asya-Pasifik’te, Kuzey ve Güney Amerika’da çalıştınız. Farklı kültürlerin kariyerinizde ne gibi olumlu etkileri oldu?

Troy Ruhanen Bugüne kadar birçok deneyim edindiğim için inanılmaz şanslıyım. Yeni sizi heyecanlandırıyorsa, dünyanın her yerinden gelen cevaplara açık olmalısınız. Aynı zamanda dünyanın farklı yerlerinden gelen optimizmi de seviyorum. Yukarıda ve aşağıda olmasına rağmen Asya ve Latin Amerika, bunun onların yüzyılı olduğunu ve Amerika’nın en büyük yenilikçilik ve girişimcilik çağına yaklaştığına inanıyor. Bu enerji beni heyecanlandırıyor.

Kristal Elma’da Troy Ruhanen

“Kristal Elma’da ne anlatacağımı bekleyip görmelisiniz.”

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...