Disney, PewDiePie ile bağlarını koparıyor

7 yıl önce

0

The Walt Disney Company, YouTube yıldızı PewDiePie’ın antisemitik video paylaşımları yapmasının ardından onunla ilişkisini sonlandırdı.

Yaptığı bir araştırmadan sonra The Wall Street Journal, PewDiePie’ın Nazi görüntüleri ve antisemitik şakalar içeren toplamda dokuz adet videosunu ortaya çıkardı.

Disney Yapım Stüdyoları’ndan gelen bir açıklama şöyle diyor: “Kışkırtıcı ve saygısız olması ona takipçi kitlesi kazandırmış olsa da bu olayda açıkçası fazla ileri gitti. Ortaya çıkan bu videolar da uygunsuz. Yapım Stüdyoları, onunla ileriye dönük bağlantılarımızı sonlandırmaya karar verdi.”

Youtube sözcüsü de, Scare PewDiePie’ın ikinci sezonunun yayınını iptal ettiklerini paylaştı. Aynı zamanda da, kanalı markaların en çok ilgi gören videolara reklam verebildiği Google Preferred’dan kaldıracaklarını da ekledi.

Yaptığı bir blog paylaşımında da PewDiePie videolar hakkında açıklama yaptı ve elinde “tüm Yahudilere ölüm” yazısı tutan iki adamın olduğu videolardan birinde amacının “modern dünya insanlarının ne kadar çılgın olduğunu” göstermek olduğunu söyledi. 53.2 milyon aboneye sahip olan PewDiePie, “Bir şey söylemenin önemli olduğunu düşünüyorum ve bir şeye açıklık getirmek istiyorum: Kesinlikle nefret içeren herhangi bir tutumu desteklemiyorum” diye ekledi.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...