artwork

“Dijital oyun sektörü en hızlı büyüyen sektörlerden”

11 yıl önce

0

Dünya dijital oyun pazarı hızlı bir şekilde büyürken Türkiye de bu duruma kayıtsız kalmıyor. Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu (TÜDOF)’nun açıkladığı rapora göre, dünyada 1 milyarın üzerinde insan dijital oyun oynuyor. Yine rapora göre Türkiye’de dijital oyun kullanıcılarının sayısının yaklaşık 22 milyon olduğu ifade ediliyor. Dijital oyun sektörünün büyüklüğü yaklaşık 75 milyar doları buluyor.

Sektörün önümüzdeki dönemde de en hızlı büyüyen sektörlerden biri olmasının beklendiğini belirten TTNET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar, “Son dönemde ‘Crysis’, ‘Football Manager’, ‘Rome II Total War’ gibi dev yapımlar Türkçe dil seçeneği ile piyasaya sunuldu. Bu dev yapımlar ve yeni çıkacak yerel oyunlarla her geçen gün daha fazla orijinal oyunun satılmasıyla ülkemizdeki oyun pazarının hızlanarak büyüyeceğini öngörüyoruz” yorumunda bulunuyor.

Bu arada, bu yıl sekizincisi düzenlenen uluslararası dijital oyun fuarı GameX’in Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 5-8 Eylül tarihleri arasında açık olacağını duyuralım.

Fuar, dünyadan ve Türkiye’den oyun sektörünün en önemli şirketlerini oyun severlerle buluşturuyor. Fuara TTNET’in dijital oyun platformu Playstore da katılıyor.