artwork

Derrenger: “Dijital sadece teknoloji değil duygularla da ilgilidir”

10 yıl önce

0

Clear Channel Başkan Yardımcısı Bill Derrenger, Kristal Elma Yaratıcılık Festivali’nde “Açıkhava: En Eski Mecra En Yeni OIdu” başlıklı bir konuşma yaptı. Açıkhava mecrasındaki değişiklikleri inceleyen, tüm dünyadan önemli açıkhava çalışmalarından örnekler veren Derrenger’in konuşmasından satır başları:

 

– Açıkhava, TV’den radyodan basılı medyadan önce de vardı. İspanya’da yaşadığı yere yakın bir mağarada bir buffalo imgesi gösteriyor. İnsanların bu imgeyi Twitter gibi buffaloyu öldürdüklerini paylaşmak için kullandıklarını söylüyor.

– Dijital, sadece teknoloji, dijital ekranlar vs. demek değil, aynı zamanda duyguyla ilgilidir.

– Reklamcılığın en büyük amacı insanlarda dışarı çıkıp bir şeyler yapma isteği uyandırmak. Bunu sağlayabilmek için en önemli şey de duygu ve hisleri harekete geçirmek.

– Açıkhava reklamcılığında imge, renk ve şekilleri kullanmak çok önemli, insanların birkaç saniye içinde dikkatini çekebilmek için bu unsurları etkili kullanmalıyız. Çünkü reklamcılıktan çıkan en önemli sonuç insanların kararlarını duygularına göre verdiğidir.

– Apple, Coca-Cola bunları etkili kullanan markalara örnek olarak verilebilir. Özellikle Coca Cola , reklamlarında insanlara mutluluk vermeyi amaçlıyor.

– Karar verme boş bir kağıt olarak ele alınırsa bizim aslında düşündüğümüz bunun köşesindeki küçük bir kısım. Geri kalanı düşüncemizi etkileyen diğer bütün etkenler.

– Bana saf diyebilirsiniz ama ben hala reklamcıların dünyayı daha iyi bir yer haline getireceğine inanıyorum. Bütün hedefimiz elle tutulabilir iyi bir dünya, dürüst bir reklamcılık.

– İspanya’da Betfair, açıkhavada 600 dijital ekran kullanarak, Twitter’daki hashtagler kullanılarak Real Madrid ve Barcelona taraftarlarının birbirleriyle iletişime geçmelerini sağladı.

– Walkers markası Tweet to Eat kampanyasıyla Londra’da otobüs durağının yanına yerleştirdiği  düzenek ile insanlara sosyal medya kullanma, otobüs saatleri hakkında bilgi verme  ve ürünü deneme imkanı sundu. Bu bizim gibi 1985’den önce doğanlar için tamamiyle büyülü bir pazarlama yöntemi.

– Açıkhava reklamcılıkta fazlasıyla teknolojik imkanlara sahibiz. İnsanlara bilgi veriyoruz. Zaten reklam her zaman insanlara yardım etmekle ilgildir. Reklamcılar tüketiciler için nasıl faydalı olabiliriz onun peşindeler ve olmalılar.

– Obama Yes We Can Kampanyası herkes hatırlar. Clear Channel’da da her zaman inandığımız şey bu. Ve ben şuna inanıyorum ki kreatif fikirler her zaman güzeldir ama icraata geçirilmesi gereklidir.

– Eski ya da yeni, reklamcılığın amacı insanları en sevdiği markalarla buluşturmaktır.