artwork

Coca Cola Zero’dan eğlenceli billboard reklamı

9 yıl önce

0

Markalar, ürünlerinin tanıtımını onları eğlenceli bir şekilde dağıtarak yapmaya başladı. ABD Ulusal Üniversite Basketbol Ligi NCAA’in Final müsabakasında, Coca Cola Zero ve Ogilvy & Mather ortaklaşa bir proje ile halka açık bir alana büyük kamışlar sayesinde “içilebilir billboard” yerleştirdi.

Kampanya dahilinde, İndianapolis’teki White River State Park içinde 23,000 kiloluk sıra dışı bir billboard yer alıyor. Coca Cola insanları, Zero ürününü 4,500 pipet yardımıyla tatmaya davet ediyor. 75’ten fazla vana, 4 yüksek basınçlı pompa, 16 sensör kullanarak hazırlanan billboard, pipetlerden cola boşaltılabilmesi için tüpler aracılığıyla iletilen hava basıncını kullanıyor.

Kampanyanın yaratıcı ajansı, geçen yıldan beri Coca Cola’nın kreatif ajansı olan Ogilvy & Mather

Coca Cola Zero bu sıra dışı billboard reklamının yanı sıra, TBS yarı final oyunlarının Cumartesi ve Pazartesi günkü CBS şampiyonluk oyunu sırasında yayınlanacak olan ve ses getireceği beklenen TV reklamları da yayınlayacak.

Ses tanıma özelliği olan Shazam uygulamasını indiren kullanıcılar, ekstra içeriklere de ulaşma imkanına sahip olacak.

Reklamda, bardak Shazam’ın ses tanıma özelliği kullanılarak Coca Cola Zero ile dolduruyor. Bardağı doldurmayı başaran kullanıcılara, 20 şişe cola kazanmak için mobil kupona hediye ediliyor.

Benzer aktivasyonlar, İndianapolis’teki Oil Stadyumu ve Circle Centre alışveriş merkezinde de bu hafta sonu bulunabiliyor. Stadyumda ve alışveriş merkezindeki büfelerde de indirilebilir kuponlara ulaşma imkanı mevcut.

Shazam, yıllardır var olan bir uygulama olmasına rağmen, reklamcıların bu uygulama üzerinden yeterince kampanya yapmamış olmasının da etkisiyle, çok fazla kullanım oranına ulaşamadı. Bu kampanya, sporseverlerin dikkatini çekip, uygulamanın popüler olması için de iyi bir teşvik olabilir.

Coca Cola ayrıca, İndianapolis’te düzenlenen bir konsere de ev sahipliği yapacak. Büyük bir ekrana yansıtılan akıllı telefon oyununda kullanıcılar, telefonlarının mikrofonuna darbe uygulayarak boş bardağı Coca Cola Zero ile doldurmak için yarışacaklar. Bardağı en hızlı dolduran kullanıcı, gerçek bir Coca Cola Zero kazanacak.

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...