artwork

Cannes Lions’ta bugün neler oldu?

8 yıl önce

0

Yılın en büyük yaratıcılık etkinliklerinden biri olan Cannes Lions Uluslarası Yaratıcılık Festivali‘nde sona gelinirken, dünyanın önde gelen isimleri bir araya gelerek, reklam, pazarlama, eğlence ve iş dünyasını masaya yatırdı. Sabah ilk oturum, geçen yıl Kristal Elma Festivali‘ne de gelen JWT‘nin Kürsel CCO’su Matt Eastwood‘unki oldu. Geçen yıl Kristal Elma’da giydiği ve neredeyse bütün resmi fotoğraflarında görülen ceketi ve çerçeveli gözlükleriyle seyircilerin karşısına çıkan Eastwood, tutkulu olmak üzerine bir konuşma yaptı. Geçen seneki oturumda “Odadaki en aptal insan olmak” temasını işleyen Eastwood’un bu seferki konuşması büyük beğeni topladı. Eastwood, “Ben size tutkulu olmayı öğretemem. Tutkulu insanı tavırlarından ve duruşundan anlarsınız. Tutkulu olmak, işe gitme ve işten akşam saatlerinde çıkma motivasyonu sağlayarak işte bir düzen oluşturur” yorumunu yaptı” yorumunu yaptı.

Eastwood, “Ben insanların kıyafetine, tokalaşmasına bakmam. Tutkulu mu değil mi ona bakarım. Tutku, her sabah uyandığınız şey. Tutku otomobil de olabilir, kedi yavrusu da. Uğruna okuduğunuz dergi ve blog’dur tutku. Ben tutkuyu öğretemem. Tutku insanın yeni şeyler öğrenmesine, kendini geliştirmesine imkan tanır. İnsanın tutkulu olduğu anlaşılır. Tutkulu biri ilk seferinde ya da 10. seferinde başarılı olamayacağını bilir. Ama cevabın orada olduğunu bilir” diyerek büyük alkış topladı.

Harvey Weinstein- Maurice Levy (Foto: Muharrem Ayın)

Günün ikinci önemli oturumunda ise Publicis Groupe‘un lideri Maurice Levy, Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein ile bir soru-cevap yaptı. Levy’nin sorularına samimiyetle yanıt veren Weinstein, “Google ve Apple, içerik işinde olacak. Salonda tutması için filmlerin ateş ediyor olması gerekecek. Pepsi markasını filmde 28 kere görmek istemiyorum. 3 bile fazla. Yoksa ürün yerleştirmeye karşı değilim. Ürün yerleştirme için markaların yapımcılarla birlikte senaryoya kafa yorması gerek. Amazon ve Netflix çok inovatif ve etkili biçimde eğlence sektörüne katkı sağladı.

Mark Ronson, Uptown Funk’ın hikayesini anlattı. (Foto: Sami Basut)

Daha sonra Spotify’ın partisinde önceki gece davetlileri coşturan Mark Ronson, bir oturuma katıldı. Spotify‘ın oturumunda konuşan Ronson, yaratıcılığı ve hit şarkılarını konuştu. Uptown Funk’ın sürecini ise şöyle anlattı: Mark Ronson: Uptown Funk için 7 ay köpek gibi çalıştık. Kavga etmeyi bıraktığımızda hazır olduğunu anladık.

Sektörün ağır abilerini bir araya getiren oturumun başında ise Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki- mun vardı. Genel Sekreter, dünyanın önde gelen networkleri Dentsu, Havas, IPG, Omnicom, Publicis ve WPP‘nin liderlerine esprili benzetme yapttı ve “Endüstrinin Çarları” dedi. Dentsu CEO’su Tadashi Ishii’nin video mesajıyla katıldığı oturum boyunca, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde reklam sektörünü ortak paydada buluşturan bir girişimin lansmanını yaptılar.

Endüstrinin çarları BM oturumunda (Foto: Haymi Behar)

Common Ground adı verilen inisiyatif çerçevesince her bir network, bir alana yönelerek, o konuda çözümler üretmeye odaklanacak. Oturum sonunda çıkan kararda, WPP toplumsal cinsiyet eşitliliği konusunda, Omnicom eğitim, Publicis gıda, Havas iklim değişikliği, Dentsu sağlık ve IPG su sorunlarına odaklanarak zaman zaman ortak çalışmalara imza atacak.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...