artwork

Cannes Lions 2015’in son kazananları açıklandı

9 yıl önce

0

62. Cannes Lions haftasının beşinci ve son ödül töreni düzenlendi. Film Craft, Film, Branded Content & Entertainment, Titanium and Intefrated kategorileriyle beraber Lion of St. Mark, LionHeart Ödülü ve bir seri özel ödül sahiplerini buldu.

Film kategorisinde ikisi Grand Prix toplam 101 ödül dağıtıldı. TV/Cinema kategorisinde Grand Prix’lerden biri Leica Institutional için hazırlanan “Leica Gallery Sao Paolo” işiyle F / NAZCA Saatchi & Saatchi Sao Paolo‘ya giderken diğerini “Unskippable: Family Long Form 01” işiyle Martin Agency Richmond kazandı.

Toplam 66 ödülün dağıtıldığı Film Craft’da Grand Prix ödülünü adam&eve DDB, John Lewis Partnership için hazırladıkları “Monty’s Christmans” işiyle kazandı.

Titanium and Integrated kategorisinde toplam 16 ödül verilirken Grand Prix, Donimo’s için hazırladıkları “Emoji Ordering” işiyle CP+B‘ye gitti.

Branded Content & Entertainment kategorisinde ise 63 ödül verilirken Grand Prix kazanan olmadı.

Öte yandan, R/GA New York yılın ajansı seçilirken onu Ogilvy Brasil ve Ogilvy Sao Paulo takip etti. Droga5 yılın bağımsız ajansı seçilirken onu Wieden+Kennedy Portland ve Wieden+Kennedy London takip etti. En çok ödül alan prodüksiyon şirketine verilen Palme d’Or Smuggler USA‘ye giderken yılın Network’ü Ogilvy&Mather‘ın oldu. Onu sırasıyla BBDO Worldwide ve Grey takip etti. Yılın Holding Şirketi Ödülü ise WPP‘ye gitti. Onu sırasıyla Omnicom ve Publicis Groupe takip etti.