artwork

Campaign Academy’de 3D Printer workshop’ı başlıyor

7 yıl önce

0

Campaign Academy ve MakerEller işbirliğiyle hazırlanan 3D Printer Academy Workshop’ı, Zaxe’nin desteğiyle 10-11 Aralık tarihlerinde Campaign Academy’de gerçekleşecek.

Ayrıntılı bilgiye academy@campaigntr.com’dan ulaşabileceğiniz bu workshop’ta, “bir probleme yönelik çözüm nasıl üretilir, fikir nasıl bulunur, nasıl tasarlanır, nasıl hayata geçirilir ve nasıl tanıtılır” konuları deneyimlenecek.

Design Thinking (Tasarım Odaklı Düşünme) modeli ile tasarlanan 3D Printer Academy Workshop’ında, tasarım döngüsünün merdivenlerini çıkacağınız eğitimlerin sonrasında 3D tasarım ve modelleme yapma konusunda reflekslerinizi geliştirmeniz hedefleniyor.

Bu eğitimde kendi ürünlerinizi tasarlayacak, 3D printer’dan çıktılarını alarak kendi problemlerinize kendi çözümlerinizi yaratacaksınız.

Workshop için Neye İhtiyacım Var?

  • Yeni ürünler ve fikirler ortaya koyma isteği
  • Laptop
  • Eğitim sonrasında alınacak keyfi kaldırabilecek bir bağışıklık sistemi

Workshop Planı

1. Gün (10 Aralık):

1.Oturum: Tasarım Boyut Atladı: Kağıttan 3. Boyuta

Bu zamana kadar kağıt ve kalemle yaptığımız  tasarımlara bu defa yeni bir boyut kazandırıyoruz. Bu oturumda kendi karakterinizi simgeleyen bir objeyi tasarlayacağız. Tasarım programında ısınma turlarının yapılacağı bu oturumda her bir katılımcı kendi ürünlerini 3D printer’da basma fırsatı bulacak.

 2.Oturum

  1. Problemi Belirleyin: Bu oturumda günlük hayatınızda iş ortamınızdaki bir probleme odaklanacak ve bu probleme çözüm olabilecek bir ürünün özelliklerini size yöneltilen sorular eşiliğinde, beyin fırtınası yaparak çerçevelendireceksiniz.
  2. Modelleme Yapın: Probleme çözüm olabilecek ya da problemin etkilerini en aza indirebilecek bir tasarım yapacaksınız. Tasarım yaparken tasarım döngüsündeki elementleri göz önünde bulundurmak önemli.
  3. 3D Print edin: Oluşturduğunuz prototipi baskıya hazırlayacak ve sağlamlığı için dolgu oranını ayarlayıp 3D yazıcıya baskınızı gönderdiğiniz bu kısımda üretmenin keyfini çıkaracaksınız.

2. Gün (11 Aralık):

1. Oturum

  1. Billboardlarda yerinizi alın: Oluşturduğunuzun modelinizin birkaç açıdan fotoğrafını çekin ve kullanımını gösterin. Alternatif olarak gösterilecek afiş dizayn programını kullanarak ürününüzün bir afişini oluşturabilir ve billboardlarda yer almak için ilk adımı atabilirsiniz.
  2. Reklam Filminizi Çekin (Beni ikna et!): Ürününüzün tanıtımını içeren bir reklam filmi çekmeye ne dersiniz? Sizin için önceden hazırlanan Green Box ile neler yapabileceğinize sizler de şaşıracaksınız. Bazen videolar fotoğraflardan daha çok etki yaratır. Özellikle de tasarımlar hareket kabiliyetine sahipse.

2.Oturum

  1. Sunum ve Değerlendirme: Jürinin tasarımları “Best Design” – “Most Useful” –  “Coolest” kategorilerinde değerlendireceği mücadelede, takım üyeleri ile sunumunuzu yapacak ve sürpriz ödülü kazanma fırsatı yakalayacaksınız.