Bu yazı fontları “Comic Sans” alerjinizi unutturacak

7 yıl önce

0

Tasarım sitesi Designmodo da, tasarımcılara ilham verip 2017'de takip edilen ve kullanılan yeni yazı tiplerini derledi. Yeni fontlar arasında, genellikle aldığı olumsuz tepkilerle bilinen Comic Sans benzeri bir çalışma yok.

Akrobat

Akrobat, Plamen Motev’in tasarladığı ücretsiz bir yazı fontu. Geometrik bir estetiği ve neo-grotesk referansları var. Dar oranları da, başlıkların, logoların ve kısa metin paragrafların mükemmel olmasını sağlıyor.

Tuna

Tuna, 2017’de Felix Braden ve Alex Rutten tarafından yayınlandı. Bu font okuma oranını oldukça artırıyor. Bu nedenle kitaplar, dergiler ve mobil uygulamalar için kullanılabilir.

Sophia

Sophia, Emily Spadoni tarafından el yazısı şeklinde tasarlanan bir tasarlanan ücretsiz bir fon. Tasarımcı çalışmasını "tatlı, şımarık ve biraz pejmürde bir fon" olarak tanımlıyor. Yazı tipi infografikler, internet siteleri ve resmi olmayan logolar için ideal görünüyor.

Town

Town, art deco hareketi ve çağdaş yazıdan ilham almış bir font. Klasik bir his veriyor ama çağdaş detayları mevcut.

Madelyn

Gerçek el yazısına benzeyen, bireysellik ve stil kavramını çağrıştıran el yazısıyla hazırlanmış bir yazı tipi.

Klasik

Klasik, basit ve fonksiyonel sans serif tipi fontların ücretsiz bir üyesi. Bu yazı tipiyle farklı projelere uyum sağlayacak tasarımlar ve düzenler kolayca geliştirebilirsiniz. İnfografiler, başlıklar ve poterler için aranılan retro atmosferi sunacaktır.

 

(Kaynak: DesignTAXI)

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...