artwork

BiTaksi’de işitme engelliye kolay taksi

9 yıl önce

0

Taksicilerle yolcuları buluşturan akıllı telefon uygulaması BiTaksi yeni bir yazılım geliştirdi. İşitme engellilerin daha kolay taksi bulmasını ve taksicilerle daha rahat iletişim kurmasını hedefleyen yazılım yolcuyla taksi şoförlerinin yazılı iletişim vermesine olanak sağlayarak, konum bilgileri ya da yol güzergahları gibi bilgilerin paylaşılmasını sağlıyor.

Sistemde, yolcu işitme engelini belirtme seçeneğine tıklayarak kaydoluyor, şoförler işitme engeli bulunan yolcunun çağrısını özel bir işaretle görüyor. Güncellemede ayrıca, yolcular ve şoförlerin hızlı mesajlaşabilmesi için hazır mesaj menüsü de bulunuyor. İşitme Engelliler Federasyonu’yla işbirliğinde yürütülen proje hakkında açıklama yapan BiTaksi CEO’su Nazım Salur, “İstanbul ve Ankara genelinde tahmini 70 bine varan işitme engelli vatandaşımız var. Uyguladığımız güncellemeyle bu vatandaşlarımızın da BiTaksi ile seyahat etmelerine ve isterlerse kredi kartıyla ödeme yapmalarına olanak sağlıyoruz” dedi.

Salur, bir önceki sürümde taksiciler ve yolcuların gerek gördüklerinde telefonlaşarak iletişim kurabildiğini belirtti. Salur proje üzerinde 4 aydır çalıştıklarını belirtirken İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Muammer Ay, “Günlük hayatta işitme engelliler yazılı mesajlaşma yoluyla da iletişim kuruyorlar. Birçok ihtiyaçlarını yazılı olarak anlatıyor ve bu doğrultuda hareket ediyorlar. Teknolojinin gelişmesi bir nebze de olsa onların rahat iletişim kurmasına yardımcı oluyor. BiTaksi’yi İşitme Engelliler Federasyonu (İEF) olarak bu konuda işitme engellilere hassas yaklaşmasından, duyarlı davranmasından ve işbirliğinden ötürü kutluyorum” dedi.

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...