artwork

Binboa Vodka’ya Worldstar Ambalaj Ödülü

12 yıl önce

0

Türkiye’nin önde gelen votka markalarından Binboa Vodka, bu senenin başında yenilediği şişesi ile dünyanın en prestijli ambalaj ödülü olan Worldstar Packaging Awards 2011’de içecek kategorisinde ödül kazanarak başarıya imza attı.

Dünya Ambalaj Örgütü tarafından yedi ayrı dalda verilen WorldStar Ambalaj Ödülleri’nde Binboa Vodka, bu senenin başında yenilediği şişesi ile içecek kategorisinde ödüle layık görüldü. Binboa Vodka’nın ödül kazanan şişesi, Tasarım Üssü’nün kurucusu ve yöneticisi Gamze Güven tarafından tasarlandı. Ödülünü Haziran 2012’de Hırvatistan’da düzenlenecek ödül töreni ile alacak olan Güven, Binboa markasının genç, cool, esprili, karakterinin yanı sıra iletişimindeki sıra dışı ve şaşırtıcı imajına uygun, bir cam ambalaj yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Güven, tasarladığı şişeyi yandan dümdüz duran ama önden büyük boyutlu amblemin gövdenin yarısını sarmalaması ile hem dökme için kişinin emniyetle kavramasına, barmen’in şov yapmasına olanak sağlayan bir girinti hem de görsel olarak şaşırtan asimetrik bir tasarım olarak tanımlıyor.

Binboa Vodka’nın iki boyutlu stilize boğa amblemin üçüncü boyuta taşınarak yarattığı bütüncül tasarım sayesinde piyasadaki içki şişelerinden farklı, ezber bozan bir tasarıma ulaştıklarını söyleyen Güven, bu boyutta radikal bir şekilde amblem ile cam şişenin tasarımda bütüncül bir şekilde buluşmasının ilk kez yapıldığını belirtti.

Binboa Vodka’nın bu yeni şişesi, Worldstar Ambalaj Ödülü’nün yanı sıra Türkiye’de de Ambalaj Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları 2011’de İçecek Kategorisi Altın Ödülü ve Türk Standardları Enstitüsü tarafından düzenlenen 24. Altın Ambalaj Yarışması’nda Altın Ambalaj Ödülü’nün de sahibi oldu.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...