Benim haftam: Alex Bilmes

7 yıl önce

0

Esquire'ın Genel Yayın Yönetmeni Alex Bilmes, bir hafta boyunca neler yaptığını anlatıyor. İş planlarından, düşüncelerine ve hatta ev hayatına kadar ufak detaylara sahip yazı Bilmes'in bir haftasının özeti…

Yıldızları bir araya getiren London Fashion Week Men's partisinin ev sahipliğini yapıyor ve uzun süreli yazar AA Gill için hazırladığı başyazıyı bitiriyor.

Salı

Sabah 6.30’da alarmım kapanıyor. Noel, ailemize yeni bir üye getirdi ve onun da yürümeye ihtiyacı var.

“O”, yetmişlerindeki iki insanın başa çıkabileceğinden çok daha gürültülü olduğunu keşfederek anne ve babamdan aldığımız on aylık bir Labrador köpek yavrusu. Çocuklar; Penelope (7) ve Oscar (4) ona Popcorn adını verdi. Bu isim değişikliğinin eğitimde işe yaradığından emin değilim.

Saat 8.15’te 2017 için ilk masama oturuşum. İlk iş olarak, Esquire’ın bir sonraki sayısı için bir makaleyi bitirmem gerek. Bu, Aralık ayında 62 yaşında hayatını kaybeden AA Gill adına hazırlanan bir yazı.

Mart sayısı altı yıl sonra editör olarak Adrian’ın köşesinde yer almadığı ilk sayı olacak ve saygılarımı göstermenin doğru olduğunu düşünüyorum. Ara sıra molada bu makaleyi düzeltmeye çalıştım ve sabahın ilk yarısını başarısız bir şekilde onu geri plana atmaya çalışarak geçirdim.

2017 için ilk toplantımı Esquire’de yayın yönetmeni asistanı ve benim kişisel yardımcım olarak bu iki görevi bir arada yürüten Rachel Fellows ile gerçekleştirdim. Elinde, Cuma günkü London Fashion Week Men’s ile içeri giriyor.

Saat 14.00’te moda ekibimizle önümüzdeki haftalarda burada, Milano’da ve Paris’te gerçekleşecek şovların planlarını incelemek için görüşüyorum. Ardından olağanüstü etkinlik yöneticisi Tom Macklin ile görüşüyorum ve onunla ünlü mağazanın o neşeli ve enerjik CEO’su Ewan Venters ile birlikte Fortnum & Mason’da ev sahipliği yapacağımız içki partisinin detayları üzerinde konuşuyoruz.

Uyku öncesi masallar için zamanında evde oluyorum, ardından geç vakte kadar bilgisayarımla koltukta oturuyorum ve en sonunda Adrian’a övgümü bitiriyorum. Bu arada da, her şey yolunda giderse Pazartesi LA’de bir Hollywood yazarı ile gerçekleşecek Nisan kapağının çekimleri için görüşen Tom’la mailleşiyoruz.

Çarşamba

Her Çarşamba saat 8’de kişisel antrenörümle gizli bir yerde buluşuyorum ve bu yerin nerede olduğunu asla ortaya çıkarmayacağım çünkü beni tanıyan hiç kimsenin beni çömelmiş görmesini istemiyorum.

Saat 10’da bu yılın ilk düzgün üretim toplantısını gerçekleştiriyoruz. Sonra kreatif direktörümüz Nick Millington’la oturup Mart sayısı kapağımız üzerine tartışıyoruz.

Tam yerindeyken canımı sıkan uzun bir makaleyi ortadan kaldırıyorum ve yerine daha iyi bir tane yerleştiriyorum. Tüm o büyükelçilik işlerini – öğle yemeklerini, yolculukları, içkileri seviyorum ama mesleğimin en sevdiğim tarafı dergiyi bir araya getirmenin aslı.

Geçici olarak, Adrian yazımı Esquire’da yazı konusunda en yüksek yetkiye sahip olan Miranda Collinge’e veriyorum. O, yazıya tam puan veriyor – ki inanın bana bunu her zaman yapmaz – ve ben rahatlıyorum.

Şimdi, yılda iki defa yayınladığımız stil ve lüks dergisi Big Black Book için bir yazı yazmam gerek; Noel’e kadar bitirmiş olmam gereken fakat bitirmediğim bir şey. Köpeği suçluyorum. Köpeği her şey için suçluyorum.

Bir süre için evde geçireceğim son gece bu, o nedenle eve gidip Oscar’a Kylo Ren karşısındaki Darth Vader gibi davranacağım. Çok doğalım.

Perşembe

İlk olarak, Esquire’ın yayın yönetmeni Jacqui Cave ile 2017 Esquire Townhouse planlarını görüşmek için buluşuyorum. Geçen seneki en büyük başarılarımızdan birisiydi bu. Dior tarafından desteklenen; konuşmalar, röportajlar, sahneler, gösteriler, içkiler, yemekler ve tartışmalar içeren etkinlik Londra’da büyük bir yalıda düzenlendi. Onu yeniden yapmaya kararlıyız ve hatta daha büyüğünü.

Ardından dijital editörümüz Sam Parker’ı yakalıyorum, o da güzel haberleri veriyor. Aralık ayı, bir milyona yakın sayfa görüntülenmesiyle bir rekor ayıymış. Web sitesi hızla büyüyor.

En büyük başarı Ocak/Şubat sayısındaki Tom Hardy kapak hikayemiz oldu. 70 bine yakın insan yazıyı online gördü ve en önemlisi sayfada kalma süresi ortalama 12 dakikaydı.

Bu arada, bugün bir moda çekimi düzenlenecek ve tüm öğleden sonrası stüdyodan çalışma süresi boyunca fotoğraflar alacağım.

Akşam 7’de Dean Street’teki Quo Vadis’in üst katında olacağım. Orada, Vivienne Westwood’un ev sahipliğinde London Fashion Week Men's düzenlenecek. Birkaç dost canlısı yarışmacıyla hızlı görüşmeler yapıp saat 8.30’da dadıyı kurtarmak için evde olacağım.

Cuma

Alarm. Köpek. Çocuklar. Yumurtalar. Kahve. Tren. Metro. Telefon. Çalışma masası. Görüşmeler.

Öğlen, Selfridge’s Hotel’in içinde büyük depo tarzında bir alanda düzenlenen ve bu sezon ilk katılacağım defileye ulaşmak için buz gibi olmuş Oxford Street’te yürümeye çalışıyorum.

Fosforun evde giyilen eşofmanın başkaldırısı, dışarıdaki kasvetli ve gri Londra’nın en iyi çaresi.

Öğleden sonra, bu akşamki parti hazırlığında geçti. Artı bir rica eden bir yığın mesaj ve yağmuru düşünüp insanların zamanında gelebileceğinden kuşkulanan birbirinden farklı hafiften paniklemiş personel üyesi. Ama tabii ki bunları oluyor.

Fortnum’un üçüncü katından modellerin, PR’cıların, müşterilerin, gazetecilerin ve mandarin yaka gömleklilerin uğultusu geliyor ve bir tutam ünlü kişi yemeğe tuz katıyor.

Diğerleri arasında Aspen’den yeni dönen David Furnish ile; Rio’dan yeni dönen Cerruti’nin tasarımcısı Jason Basmajian ile ve Delhi’den yeni dönen Purple PR’dan Nancy Oakley ile sohbet ediyorum. İçki ve dans var ama yine söylüyorum anlatılamaz bir biçimde iyi davranıyorum. Çok uzun sürmeyecek.

Cumartesi

Mahmurluğu gidermek için erken bir koşu. Oscar ve Popcorn’u Shepherd’s Bush’ta kahvaltıya ve sonra da enerji toplayıp çamura bulaştıkları parka götürüyorum.

Öğleden sonra ikide yine takım elbise içinde Uber’e atlayarak Oliver Spencer’ın gösterisi için şehre iniyorum. O bizim en iyi bağımsız İngiliz erkek giyim tasarımcılarından biri ve her zaman olduğu gibi sahnede sahip olmak istemediğim tek bir kıyafet bile yok.

Ofise uğrayıp yarın için bazı işler alıyorum. Sonra da yola koyulup eve gidiyorum ve elimde birayla Tom Hardy’nin yer aldığı BBC’deki Taboo dizisinin ilk bölümünü izlemek için ekran karşısına yığılıyorum. Noel daha şimdiden çok uzak geliyor.

İşin aslı

Yaş: 43
En sevilen iletişim aracı: Dergiler
En büyük ilham kaynağı: İpoteklerim
Hayalimdeki iş: Zaten ona sahibim
Fazla insanın bilmediği bir şey: İkinci adım

 

Bu yazı 11 Ocak'ta Campaign'de yayınlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...