artwork

Başarılı insanların en önemli yaşları

8 yıl önce

0

Daha önce Mark Zuckerberg, Bill Gates ve Elon Musk’ın kaç yaşındayken milyoner, kaç yaşındayken milyarder olduğunu merak etmiş miydiniz?

Dünyanın en başarılı insanlarından oluşan bir infografik hazırlayan Colonial Life tüm bu önemli isimlerin hayatlarındaki önemli dönüm noktalarını bir araya getirmiş. İşte daha 20’li yaşlardayken milyonlar kazanmaya başlamış, sonrasında da bunu artırarak devam ettirmiş isimler:

(Turuncu renk milyoner olduğu yaşını, kırmızı renk milyarder olduğu yaşını, mavi renk kendi işlerinde ne zaman çalışmaya başladıklarını, para sembolü de net gelirlerini ifade ediyor.)

Mark Zuckerberg

 

Zuckerberg, Şubat 2004’te 20. yaşını kutlamadan önce oda arkadaşlarıyla Facebook’u kurdu. Zuckerberg hala Facebook’un başkanı ve CEO’su.

Bill Gates

Bill Gates Miscrosoft’u 1975 yılında ortağı Paul Allen ile 20 yaşındayken kurdu. Gates 1986 yılında 31 yaşındayken en genç milyarder olarak tarihe geçti.

Sir Richard Branson

Branson Virgin Records’u 1972 yılında kurdu. Sonrasında Virgin Atlantic’i kuran Branson bu şirket sayesinde 41 yaşında milyarder oldu.

Steve Jobs

1976 yılında 21 yaşındayken Apple Computer’ı Steve Wozniak ve Ronald Wayne ile kuran Jobs 25 yaşındayken 100 milyon doların üzerinde serveti vardı.

Evan Spiegel

22 yılında okul projesi olarak başladığı Snapchat’i Robert Murphy ve Reggie Broen ile kurak Spiegel sadece 1 sene sonra 23 yaşında milyoner oldu.

Larry Page

Google’ın ortak kurucusu olan Larry Pace aynı yıl içerisinde milyoner oldu ve sadece 5 yıl sonra, 30 yaşındayken milyardere dönüştü.

Elon Musk

24 yaşındayken kardeşi Kimbal ile Zip2’yu kuran Musk 3 sene sonra milyoner oldu ve aynı yıl X.com’un kurucu ortaklarından oldu. 41 yaşında milyarder olan Musk 2016 yılında dünyanın en zengin 83. insanı seçildi.

Sara Blakely

27 yaşında Spanx’ı geliştiren Blakely sadece 2 yıl sonra milyonerler arasına katıldı. Milyarder olduğunda ise 41 yaşındaydı.

Meg Whitman

Helwett Packard’ın başkanı ve CEO’su olan Whitman 33 yaşındayken Walt Disney’e geçti ve 40 yaşında milyoner oldu. 42 yaşında eBay’e katılan Whitman milyoner oldu.

Oprah Winfrey

The Oprah Winfrey Show ile adını duyuran Winfrey 29 yaşında WLS-TV’de çalışmaya başladı 32 yaşında milyoner oldu. 49 yaşına geldiğinde ilk siyahi kadın milyarder olarak tarihe geçti.

Jeff Bezos

30 yaşındayken Cadabra’yı kuran Bezos 1 yıl sonra bu sitenin ismini Amazon.com olarak değiştirdi. 33 yaşında milyoner olan Bezos 2 yıl sonra milyardere dönüştü.

 

Kaynak: Colonial Life