artwork

Banner 20 yaşında!

9 yıl önce

0

Günümüzde yüzüne dönüp bakmadığımız bir kavram “banner“. Yani reklam ve tanıtım amaçlı hazırlanan ve internet sitelerini süsleyen farklı boyutlardaki sanal afiş ve posterler. Farklı boylarda kullanılır ve kimisi sabittir kimisi de hareketli, .gif uzantılı mesela. Ve bu banner’lar, internetin bırakın palazlanmaya başladığı zamanı emekleme aşamasında, tam 20 yıl önce hayatımıza girdi. İlk banner, bugünkü adıyla Wired olarak bilinen derginin internet sitesi HotWired.com‘da yayınlandı: “Have you ever clicked your mouse right HERE? YOU WILL”.

AT&T için hazırlanan ve 27 Ekim 1994‘te hayata geçirilen bu banner günümüzde hayal edilmesi güç bir başarıya imza atarak dört ay içinde bu sanal ilanı gören insanların yüzde 44’ünün tıkını aldı. O günden sonra bannerlar kötü bir şöhretin kurbanı oldu; etkisiz dendi, gereksiz dendi ve yüzüne bakılmadı. Günümüzde bannerların tıklanma oranı yüzde 0.1’in de altında. Bu da reklam sektörünün çok büyük bir adım atarak bannerlara tıklanmayı artırması gerektiği gerçeğini ortaya koyuyor.

Marketing Magazine‘den Jeremy Arditi günümüzde ortalama bir kullanıcının 1700 banner’a maruz kaldığını söyleyerek bazı değişikliklere gidilmesi gerektiğini söylüyor. Arditi, videonun çok başarılı bir içerik sağlayıcısı olduğunu belirtirken, tüketicilere etkili ve fayda sağlayan deneyimler sunmanın banner’ın etkisini artıracağını vurguluyor.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...