artwork

Avea müşterilerinin kullanım alışkanlıkları

11 yıl önce

0

Avea’nın 2012 yılına ilişkin hazırladığı “Avea Müşteri Profil Endeksi”nin sonuçları yayınlandı. 2012’de kadınlar konuşma, MMS ve SMS gönderiminde, erkekler ise data ve akıllı telefon kullanımında birinci oldu. Avea kullanıcılarının en çok modayı takip ettiğini gösteren endeks; iş birliği servislerinden erkeklerin magazin ve astrolojiyi kadınlardan daha fazla kullandığını gösterdi.

Müşterinin hem cebine hem de kalbine dokunan konularda hedefi daha net yakalayabildikleri söyleyen Avea Müşteri İlişkileri Direktörü Bülent Velioğlu, endeks çalışmasının yılda dört kez kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Bülent Velioğlu

2011 yılına oranla 2012’de Avea abonelerinin konuşma sürelerinin yüzde 25 arttığını vurgulayan Bülent Velioğlu, “Araştırma sonuçları kadınların konuşma ve MMS gönderiminde, erkeklerin ise data ve akıllı telefon kullanımında daha etkin olduğunu gösterdi” dedi. Gençlerin 25 yaş üstü müşterilere oranla daha çok mesaj gönderdiğinin altını çizen Velioğlu, “Biz genelde müşterilerin taleplerini araştırma birleşiminden çıkan argümanlardan oluşturuyoruz. Bu da bizi tamamıyla müşteri odaklı bir yapıya götürüyor. Çünkü müşterilerimizi 360 derece saran çalışmalar yapıyor, onların hem cebine hem de kalbine dokunuyoruz” diye konuştu.

Erkekler çiçek gönderiyor

Endeks verileri Avealıların en çok giyim sektöründe yapılan kampanyalardan yararlandığına ışık tutarken, bu sektörü sırasıyla gıda, e-ticaret ve ulaşım alanları izledi. Erkekler çiçek gönderimi ortaklıklarına kadınlara göre yüzde 62 oranında daha fazla ilgi gösterdi.  25 yaş üstü Avealılar gençlere göre 7 kat daha fazla çiçek gönderimi yaptı. 

Avealı kadınlar online alışveriş ve gıda sektörüne ilgi gösterirken, erkeklerin talepleri kargo gönderimi ve sosyal etkinlikler yönünde oldu. Bunun yanı sıra, Avealı erkekler araç kiralama ortaklıklarına kadınlara göre yaklaşık 2,5 kat daha fazla katılımda bulundu.

Erkekler burç yorumlarını ve magazini daha çok takip etti

Endeksin gösterdiği bir başka çarpıcı sonuç ise, erkeklerin Astroloji servisini kadınlara göre yüzde 26 oranında daha fazla, magazin servisini ise kadınlara göre 2 kat daha fazla kullandığı oldu. Avealı genç erkekler teknoloji ve astroloji servislerinden sonra en çok NBA basketbol servisine ilgi gösterirken, genç kadınlar ise haber sitelerini takip ediyor.

Sevgililer Günü’nde SMS, yılbaşında data kullanımı

Avea müşterileri en çok SMS’i Sevgililer Günü’nde gönderirken, en çok data kullanımını yılbaşında yaptı. Resmi bayramlarda en fazla data kullanımı Cumhuriyet Bayramı’nda olurken; kandil günlerinden Beraat Kandili’nde data kullanımı, Regaip Kandili’nde ise ses trafiği arttı.

Akıllı telefon sahipliği arttı

Endeks; kadınların akıllı telefon sahipliği oranında yüzde 45, erkeklerin akıllı telefon sahipliği oranında ise yüzde 62 yükselme olduğunu gösterdi. Verilere göre 25 yaş altındaki gençlerin akıllı telefon sahiplik oranı 3 kat artarken, 25 yaş üstü müşterilerde bu oran 2’ye katlandı.

Sonuçlara göre, Avealıların uluslararası arama süresi yüzde 26 oranında daha uzun olurken, kadınlar yüzde 11 oranında daha fazla uluslararası görüşme yaptı. Kadınların en çok seyahat etmeyi tercih ettiği Avrupa ülkelerinin; Fransa, İspanya, Belçika; erkeklerin de Fransa, Yunanistan ve İtalya olduğu görüldü. Gençlerin ise; Avrupa’da Hollanda, Avusturya ve İngiltere’yi tercih ettikleri ortaya çıktı.