artwork

Arzum artık Turquality’de

8 yıl önce

0

Arzum, Turquality Programı‘na dahil oldu.

Ulusal çapta markalaşma sürecini tamamlayan Arzum, dahil olduğu Turquality Programı ile global marka yolculuğuna devam ediyor.

Bu programa dahil olmanın Arzum için gurur verici olduğunu ifade eden Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ” Türk kahvesi makinemiz Arzum OKKA ile şimdiye kadar hiç bulunmadığımız Amerika kıtasını da hedefliyoruz. Turquality programı bu noktada bize önemli katkılar sağlayacak” dedi. Kolbaşı sözlerine “Turquality programına dahil olabilmek için şirketin markalaşma sürecini tamamlaması gerekiyor. Bunun kontrolü için de bir ön inceleme çalışması yapılıyor. Eğer şirket gerekli olgunluk seviyesinde ise programa dahil olabiliyorsunuz, aksi halde olamıyorsunuz. Ön inceleme çalışmasında şirket stratejik planlama, marka yönetimi, tedarik zinciri yönetimi gibi 9 temel konu başlığı altında detaylı bir incelemeden geçiyor. 2011 yılında Marka Destek Programı’na dahil olurken de, 2015 yılında da, ön inceleme çalışmasında başarı elde etmiş olmak ve Turquality Programı’na dahil olmak şirketimiz için gurur verici” diye devam etti.

2011 yılında, yine Turquality kapsamında yer alan Marka Destek Programı‘na alınan Arzum, geçen 4 yılda yurt dışındaki ihracatını 10 kat artırarak, dünyanın 30 ülkesine ihracat gerçekleştirir hale geldi.

Geçtiğimiz yıl TURQUALITY kapsamında 108 firmanın 119 markası, Marka Destek Programı kapsamında 61 firmanın 62 markası desteklendi. 2023 yılına kadar TURQUALITY kapsamında 125 firmanın, marka destek programı kapsamında ise 50 firmanın desteklenmesi hedefleniyor.