artwork

Araştırma merkezleri “BiblioPera” ile bir araya geldi

7 yıl önce

0

Beyoğlu’nda faaliyet gösteren dokuz kültür ve bilimsel araştırma kurumunun veri tabanlarına tek bir platformdan erişim sağlayan yeni bir veri tabanı projesi hayata geçti.

BiblioPera: Beyoğlu Araştırma Merkezleri Ağı, bu kurumların bünyesindeki tüm yayınları bir çevrimiçi platformda buluşturdu. Proje kapsamında ortak bir katalogda toplanan 500 bin basılı yayın bibliopera.org adresinde kamunun erişimine açıldı. Yakın zamanda kurumlardaki belge ve kaynaklara da aynı adresten erişilecek.

Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi tarafından yürütülen, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ortaklığı ile hayata geçirilen BiblioPera, Alman Arkeoloji Enstitüsü, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü, Hollanda Araştırma Enstitüsü, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, İsveç Araştırma Enstitüsü, Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, Orient-Institut Istanbul, SALT ve Sismanoglio Megaro’nun iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Proje, bu kurumların yoğunlukla tarih, arkeoloji, edebiyat, sanat, şehircilik ve mimarlık araştırmalarına yönelik olan ihtisas koleksiyonlarında tek bir ara yüz üzerinden arama yapma ve karşılaştırmalı araştırmalar yürütme imkânı tanıyor. BiblioPera altyapısı dileyen herkese açık.

BiblioPera projesiyle ayrıca araştırmacı, kütüphaneci ve araştırma merkezi çalışanlarının katılımıyla bilgi ve deneyim aktarımına dayalı ortak etkinlikler düzenlenecek.

BiblioPera: Beyoğlu Araştırma Merkezleri Ağı Projesi İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı tarafından destekleniyor.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...