artwork

Anthony Bourdain’den tavsiye: Asla vazgeçme!

8 yıl önce

0

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali‘nin 5. gününün ağır toplarından biri de ünlü şef, yazar ve TV programcısı Anthony Bourdain ve CNN’in deneyimli sunucusu Anderson Cooper‘dı. Lumiere salonunda gerçekleşen bu dinamik oturumda ikili zaman zaman birbirleriyle şakalaşarak yaratıcılığın temellerini  sorguladı.

Oturumda öne çıkan detaylar şu şekildeydi:

– Benim başarılı olma sebebim çok iyi bir ekiple çalışıyor olmam. Biz bu belgeselleri bir dizi gibi yapmıyoruz aksine her biri ayrı film gibi kurguluyoruz. İnsanlar bunu seviyor. (Anthony Bourdain)

–  Ben gittiğim savaş alanlarında ya da etkinliklerde, yanımda kocaman bir ekip de olsa, kendi kameramla ve kendi bakış açımla olayları belgelemeyi ve bunu insanlara aktarmayı seviyorum. (Anderson Cooper)

– Programlarımda insanların, benim nasıl hissettiğimi anlamalarını ve görmelerini istiyorum. Dolayısıyla yaşadığım her şeye programda yer veriyorum. (Anthony Bourdain)

– Belgesellerde manipülasyon var. Yakın çekim, müzik ve diğer unsurlarla seyirciyi yönlendirebiliyorsunuz. (Anthony Bourdain)

– Uçak yemeklerini sevmiyorum. Eğer Vietnam’a gidiyorsam orada güzel bir yemek olduğunu bilirim ve sabrederim. (Anthony Bourdain)

– Ben, ne olursa olsun, bir şey yapmayı seviyorum. (Anthony Bourdain)

– Ben çok içki içmiyorum. Röportaj sırasında da sanırım bir kez içmiştim. Lady Gaga bir barda röportaj yapmak istemişti. Jameson içmek istedi bana da verdiler. İlk defa viski içtim ve röportaj 15 dakika sürdü. Çünkü zom olmuştum. (Anderson Cooper)

– Vereceğim en iyi tavsiye: Asla vazgeçme! (Anthony Bourdain)

İnsanlara karşı kulağını tıkamak en iyi yöntem. Sonuçta insanların iyi ya da kötü bir şey demesi benim için iyi bir şey. (Anthony Bourdain)

– Tüm dünyayı geziyorum ekibimle ve ekipten bazıları genelde zehirleniyor. Üstelik ne zaman zehirleniyor biliyor musun? Açık büfede yedikten sonra. (Anthony Bourdain)

– Yapma imkanım olduğu için böyle bir video yapabiliyoruz. (yukarıdaki videodan bahsediyor- Anthony Bourdain)