artwork

Alex Bogusky Campaign Türkiye’ye konuştu

10 yıl önce

0

Aykırı bir reklam efsanesi olan Alex Bogusky, çekirdeğinde yaratıcılık olan reklamcılığın dünyayı daha iyi bir yere dönüştürebilme ihtimalini sorguluyor.

Alex Bogusky… Reklamcı, tasarımcı, yazar, Crispin Porter + Bogusky kurucu ortağı. Onun ismi tüm bu sıfatlarla yan yana geldi. 2009 yılında Adweek tarafından “Son on yılın kreatif direktörü” seçilen, o son on yılda reklamcılık dünyasında yaratıcı trendlere en çok şekil veren kişi olan Bogusky 2010 yılında CP+B’yi ve reklamcılığı bıraktı. Yine aynı yıl reklam holding şirketi MDC Partners’ta kendi yarattığı pozisyon olan “chief insurgent officer” koltuğunu bıraktı ve yeni girişimi FearLess Cottage ile “yeni tüketim devriminde bir direnişçi” olacağını duyurdu. Şimdilerde ise neredeyse tüm vaktini MadeMovement.com, Madecollection.com, COMMON.is ve FearLessRevolution.com’a ayırıyor. Ona göre Common, markaların dünya üzerinde daha iyi bir etki yaratabilmesi için bir seçenek sunuyor.

Reklamcılığın Elvis Presley’si diye de nitelenen Bogusky’den, reklam dünyasındaki yaratıcılık bu gezegeni daha iyi bir yer yapabilir mi soruma şu yanıtı aldım: “Reklamcılık ticaretin bir aracı. Ticaret de bir tüketim yapısı. Öyleyse tüketim dünyayı daha iyi bir yer yapabilir mi? Tüketimin şimdiki yapısı sürdürülebilir değil; bu yüzden bu yapı ya değişecek ya da gezegeni öldürecek.”

Hatice Erkan Neden kendi ajansınızı bırakıp Common projesine başladınız?

Alex Bogusky Ajansı bıraktım çünkü sattık. Bir başkası için çalışamayacak kadar kendi kurallarıma bağlıyım. Common bizim hemen sonrasında başlattığımız bir proje. Bence albenili bir projeydi çünkü markalaşmanın dünya üzerinde daha pozitif bir etki bırakabilmesinin bir yoluydu. Ben paylaşma ekonomisi ve işbirlikçi tüketime hayranım ve Common, markaların bu alanda oynayabilmesine yardımcı oluyor.

Röportajın tamamını Campaign Türkiye Kasım 2013 sayısında bulabilirsiniz.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...