artwork

“Airbnb’yi dört defa kurduk”

8 yıl önce

0

Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali‘ne katılanlar arasında Airbnb‘nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Brian Chesky de vardı… Cosmopolitan Dergisinin Yayın Yönetmeni Joanna Coles‘un sorularını yanıtlayan Chesky, katılımcıları tabiri caizse kırdı geçirdi. Airbnb’nin nasıl kurulduğunu anlatan Chesky, oturum boyunca karşılaştıkları zorluklara rağmen airbnb’nin başarıya ulaşma hikayesini aktardı.

 

Başlangıçta AirBed and Breakfast şeklinde ortaya çıkan sisteme ilk adımda çok büyük bir talep gelmediğini fakat daha sonra işleri yoluna koyduklarını aktaran Chesky’nin öne çıkan açıklamaları şu şekildeydi:

– Siteyi hayata geçirdik ve beklentilerimiz çok büyüktü fakat 2 hafta sonra sadece 2 kişi rezervasyon yaptı.

– Bir yatırımcıyla toplantıya girdik. O sırada site aktifti ve trafiği iyiydi. Biz de adama hava atmak için “Toplantıda kendimizi anlatmayacağız, neden gidip siteye bir göz atmıyorsunuz” dedik. Adam siteye girdiği anda site çöktü, toparlamak için çok uğraştık. Çok gergin bir andı.

– Tartışma yaratan kampanyamız (Transkind kavramı dolayısıyla) insanlara önem vermek üzerineydi. Çünkü günümüzde insanların birbirine olan güveni azaldı. Biz insanların birbirlerine güvenmelerini istiyoruz. Airbnb her insanla ilgili.

– Airbnb’nin getirdiği özelliklerden biri insanları bir yere ait hissettirmesi.

– İnsanlar kendi yaşadıkları yerlerde müzeye gitmiyorlar çünkü o kültürü biliyorlar, fakat başka ülkelere gittiklerinde o kültürü keşfetmek için müzeye gidiyorlar.

– Biz insanlara kalacak yer vermiyoruz. Deneyim veriyoruz.

– Gelecekte insanlar Snapchat ve Instagram’da pahalı kıyafetlerini ya da otomobillerini paylaşmayı bırakacak ve deneyimlerini paylaşacaklar.

– Gelecekte insanlar daha mobil olacak. 50 hafta bir yer de yaşayıp 2 hafta tatil yapmak için başka yere giden insanlardan bahsetmiyorum. Her ay başka bir şehirde yaşayabilecek insanlar. İş tanımları da bu şekilde dönüşecek.

 

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...