artwork

Ağustos ayının en medyatik ünlüleri

11 yıl önce

0

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin Ağustos ayı raporuna göre, 6 Ağustos’ta düzenlenen narkotik operasyonu magazin medyasına damga vuran olay oldu. Operasyonda adı geçen ve gözaltına alınan ünlülerden Kenan İmirzalıoğlu, ay genelinde basın, TV ve internet medyasında en çok konuşulan isim. Oyuncu, medyada yüzde 821 artışla 4 bin 256 haber ve yazıya konu edildi.

Operasyon sonrası magazin medyasının konuşmayı çok sevdiği ikinci ünlüyse Sarp Apak. Bir önceki aya göre medyadaki görünürlüğünü en çok artıran isim olan Apak, toplamda yüzde 5 bin 848 artış ile 2 bin 736 haber ve yazıya konu edildi.

Operasyondan bağımsız olarak, Ağustos ayının en çok konuşulan 3. ünlüsü Meryem Uzerli oldu. Rahatsızlığı sonucu Türkiye’den ayrılarak Berlin’e giden ve Türk medyasını tükenmişlik sendromu kavramıyla tanıştıran Uzerli, ayın sonlarına doğru Ayşe Arman’a verdiği röportajla yeniden gündeme geldi. Röportaj sonrası özellikle Twitter’da günlerce konuşulan ünlü oyuncu, toplam 2 bin 588 haber ve yazıda yer aldı.

*Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Ağustos 2013’de 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.