Adobe, 2017 için tasarım tahminlerini paylaşıyor

7 yıl önce

0

Adobe Creative Cloud yazarı Nick Babich, tasarım endüstrisinin hızlı değişimler geçirdiğini ve bunlara ayak uydurmanın öneminden bahsederek 2017 için öngördüğü 10 tasarım trendini okuyucularıyla paylaştı.

Aşağıda Babich’ın sıraladığı bu 10 tasarım trendini görebilirsiniz.

1. Minimal tasarımın evrimi

2017’de minimal tasarımı kullanmaya devam edeceğimizi söyleyen yazar, complexion reduction’ın – yani daha kalın ve büyük yazılar, daha basit ve evrensel ikonlar, daha az renkleri olan tasarım – büyük bir hit olacağını tahmin ediyor. Bunun yanında minimalist kullanıcı arayüzlerinin kullanışlı olmalarını da tavsiye ediyor, bu sayede basit bir navigasyonu olan uygulamalar daha güçlü bir iletişim aracına dönüşebilecek.

2. Daha fazla mikro etkileşimler

Geçtiğimiz sene internette mikro etkileşimler çok konuşuldu, bu yıl da konuşulmaya devam edilmesi bekleniyor. Küçük bir animasyon biçiminde olan mikro etkileşimler UX tasarımda önemli bir yere sahip. Özellikle de mobil cihazlarda bir uygulama kullanırken binlerce mikro etkileşimle karşı karşıya geliyorsunuz.

3. Video kral olacak

İnternet kullanıcılarının görsel içeriğe gittikçe daha fazla ilgi göstermeleri tasarımlarda bunun bir tık daha ötesi olan videonun yaygınlaşması ile sonuçlandı. Görsel sabit, video ise hareketli. Bu da onu daha çekici ve göz alıcı yapıyor. Özellikle ana sayfada arka plan olarak kullanıldığında sayfayı ziyaret edenleri hemen içine çekiyor.

4. Zengin renkler ve belirgin tipografi

Zengin renkler kullanıcı arayüzlerinde kullanılıyor ancak canlı nüanslar arayüzlerin daha görkemli görünmesini sağlayacak. 2017 yılında kullanıcıların daha parlak renklerle, duotonlarla ve daha cesur değişimlerde karşılaşmaları bekleniyor.

5. Özel yapım illüstrasyonlar

Fotoğraflara göre daha kişisel olmalarından dolayı illüstrasyonlar çok hızlı bir şekilde popüler bir alternatif haline geldiler. Görsel bir dil yaratan illüstrasyonlar, markanın ve ürünün sesini ve kişiliğini yansıtmada çok daha başarılı olabiliyorlar. Ayrıca illistrasyonlar tasarımcılara yaratıcı bir etki yaratmak için daha çok fırsat veriyor.

6. Web siteleri için uzun scroll’ama ve parallax tekniği

Daha uzun veya sonsuz kaydırma, web siteleri için bir standart haline gelecek. Önemli bir konu da, kaydırmanın sayfadan sayfaya geçme formatına karşı olmadığı; bu sadece gezinmeyi yeniden keşfetmek. Ayrıca bu teknik mobil cihazlara çok uyumlu çünkü daha küçük bir ekran demek daha fazla kaydırma demek. Bunun yanında gittikçe daha fazla sitenin parallax kaydırmaya başvuracağı tahmin ediliyor. Parallax kaydırma tekniği sayesinde ön plandaki ve arka plandaki içerik birbirinden bağımsız bir şekilde farklı hızlarda kaydırılabiliyor, bu da derinlik algısı yaratıyor.

7. Card’lar çok önemli olacak

Card’ların en önemli özelliği birbiriyle alakalı bilgileri tek bir başlık altında tek bir yerde toplayabilmesi. Hem küçük hem büyük ekranlarda kullanılabilen card arayüzleri içeriğin daha kolay anlaşılmasını sağlıyor.

8. Etkileşimli arayüzün yükselişi

Chatbot, şu anda en çok konuşulan başlıklardan biri. Chatbot teknolojisinin kullanıcı uygulamalarıyla da birleşmiş halini görmüştük. Yurt dışında bunu Pizza Hut pizza siparişini kolaylaştırdığı uygulaması ile yaptı. Türkiye’de ise bunun örneğini Domino’s yaptı.

9. Artırılmış/Sanal gerçeklik

2017’de bizi heyecanlandıran sadece etkileşimli arayüzler olmayacak. Tasarımcıların artırılmış ve sanal gerçek konusuna kafayı takmaları bekleniyor zira bu teknolojiler markaların daha kapsayıcı bir etki yaratmasını sağlıyor.

10. Prototip çalışmalarında yükseliş

Bu sene ile beraber daha entegre bir tasarım sürecine gireceğiz, bu sayede fikirleri hayata geçirmek her zamankinden daha kolay olacak ve her tasarımcı protopip çalışmalarını daha sıklıkla kullanmaya başlayacak. Tasarımcılar, sayfa düzeninden ziyade etkileşime odaklanacak. 

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...