artwork

Adidas’ın Snap’lerine müşterileri geri dönüşü “delice”

8 yıl önce

0

Adidas, kendi pazarlamasında Snapchat’in oynadığı rolün henüz farkında olmasa da diğer platformlarla kıyasla içeriğinin uygulamada bulunduğunda daha uzun süre izlenme şansının olduğunu biliyor.

Bu, markanın geçtiğimiz sene paylaştığı 20’ye yakın Hikayeler‘den çıkardığı sonuçlardan biri. Adidas için “Snapchat’te müşterileri geri dönüşlerinin” delice olduğunu söyleyen We Are Social’ın müşteri yöneticisi Dan Moseley, bu sonuca Snapchat Hikayeler’in müşteri geri dönüş oranlarını YouTube’daki videolari ile kıyaslandığında ulaştıklarını ekliyor. Ayrıca bu videolar markanın son 18 aylık yenilenme sürecinde önemli bir rol oynadı.

Snapchat’in Youtube’a kıyasla düzenli olarak %80-%90 daha üstün geldiğini de söyleyen Moseley, “İnsanların sıkılmadığı bir şey sunabildiğimizi göstermek gerçekten önemli” diye ekledi.

Bunun gibi açıklamalar oldukça az ve çoğu pazarlamacının hala bu platforma yabancı olmasına ve ölçülerle olan kısıtlı deneyimlerine nadiren değiniliyor. Ölçü, insanların Snap’teki içeriği baştan sonuna kadar izledikleri zamanın toplamına veya Hikayeler’de geçirdikleri süreye göre belirleniyor. Snapchat, Hikayeler’inizi kaç kişinin gördüğünü paylaşıyor, Adidas da bunu içeriğinin baştan sonuna kadar insanlar tarafında eğlenceli bulunup bulunmadığını göstermek için kullanıyor.

Adidas’ın sosyal medya yöneticisi Chris Watt, “Adidas Football ve Adidas Originals’da yaptıklarımızdan gerçekten gururluyuz fakat bu hesapları platformda etkili olmak için kullanmıyoruz” dedi.

Bunun yanında, uygulamanın diğer özellikleriyle yaptıkları çalışmalar da dikkat çekmeyi başarıyor. Şu ana kadar 500 binden fazla kişi markanın Geofilter’larından birini kullandı.  Bu yaz Stormzy doğum gününü Thorpe Park’ta kutladığında Adidas ona hediye olarak bir Geofilter hediye etti, etkinlikte 400 kişinin olmasına rağmen bu filtre de üç milyon kişi tarafından görüldü. Bu da, Watt’in söylediğine göre, doğru isimlerle kullanılan Geofilters’ın geniş çaplı bir erişime ulaşabileceğini kanıtlıyor. Ayrıca, marka Geofilter’ı farklı mağazalarında da müşterilere denetti ve ayda 10 bin kişi tarafından görüldü, bu da marka için güzel bir reklam oldu.

Kaynak: Business Insider

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...