artwork

84. Oscar Ödül Töreni Twitter’a nasıl yansıdı?

12 yıl önce

0

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da “Oscar Ödül Töreni” sosyal ağlarda -özellikle Twitter’da- yoğun ilgi gördü ve çok konuşuldu.

Twitter araştırmaları sunan ‘tweetreach.com’a göre, ABD saatiyle 8:30 ve 11:30 arasında toplam 2.054.623 adet “oscar” tweet’i atıldı. Araştırmaya göre en çok konuşulan film, toplam 110.179 tweet’le, 5 dalda ödül alan Hugo. En iyi film ödülünü alan The Artist ise 78.509 tweet’te kalmış.

En çok konuşulan aktör, gecede en iyi aktör ödülünü alan Jean Dujardin olurken (23.614) onu 18.702 tweet’le Brad Pitt izledi. En iyi aktris ödülünü alması kimseyi şaşırtmayan Meryl Streep ise 74.793 tweet’le o kategoriyi sanal alemde de domine etmeyi başarmış.

En iyi yardımcı oyuncu kategorilerinde 41.107 tweet’le Christopher Plummer ve 59.957 tweet’le Octavia Spencer öne çıkan isimler.

The Artist filmiyle en iyi yönetmen ödülüne layık görülen Michel Hazanavicius 8.769 tweet’e konu olurken bu kategorideki rakipleri Martin Scorsese ve Woody Allen’ın gerisinde kalmış.

 

Peki tören sırasında bizim internet dünyamızda neler yaşandı?

Açılımı On The Red Carpet olan #OTRC, törende giyilen kıyafetlerin tartışıldığı #BestDressed etiketleri, kırmızı halıdaki görüntüsüyle ve elbisesiyle Milla Jovovich, Gywenth Paltrow, Emma Tompson gibi isimler, The Artist, A Seperation filmleri Twitter TT listelerimizi süsledi.

Gecenin en dikkat çeken sosyal medya olayı ise Angelina Jolie’nin bacağı adına açılan @AngiesRightLeg hesabı oldu. “Bakın ben bir bacağım” gibi cümleler okuyabileceğimiz hesabın şu anda 12.510 takipçisi mevcut.

Oscar gecesinin, en az Hollywood yıldızları kadar çok konuşulan bir ismi daha vardı: Demet Akalın. Törenden önce The Artist filmini beğenmediğini ve parasını geri aldığını açıklayan Demet Akalın, söz konusu filmin ödülleri süpürmesiyle internet aleminde en çok bahsedilen isimlerden biri oldu.

Ünlüler töreni ve ödülleri nasıl yorumladı?

Twitter’da ayrıca ülkemizin sinema&tv dünyasından ünlü isimlerin törene ve ödüllere dair yorumları da merakla takip edildi. Onlardan birkaçı:

Ümit Ünal (Yönetmen)

artist’i küçümsemeyi anlamıyorum, anlattığı şey nostaljik değil her zaman geçerli. sessiz film esprisinden büyük fikir çıkarmış bir film

M. Emir Eren (Yönetmen)

jean dujardin ve asghar farhadi en çok ikisi için sevindiğimizi bilir gibi birlikte poz vermişler. süpersiniz!

Türkü Turan (Oyuncu)

En iyi erkek, yardımcı kadın, yönetmen ve film bu sene The Artist’e gitmeli. Martin Scorsese seneye daha güzelini yapar nasıl olsa.

Ahmet Mümtaz Taylan (Oyuncu)

Gary Oldman’da Oscar’ı dün gece evine yollamışlar gibi bir eda var ve bu abi’ye yakışıyor…

HUGO’ya en iyi film oscar’ını versinler benim canımı sıkmasınlar! Aksi takdirde daha da gitmem Kodak’ımın Tiyatrosu’na! Yakarım smokingimi!

Fırat Yücel (Sinema Yazarı, Altyazı Dergisi)

Her şeye rağmen en büyük saçmalık Tinker Tailor’la Alberto Iglesias’ın en iyi özgün müzik almaması. Onu vermezsen, her şey mübah zaten.

Hamdi Alkan (Oyuncu, Yönetmen)

En iyi oyuncu Oscar’ı almanın formülü = İngiliz tarihinden ünlü bir kişiyi canlandırın…:)

Cem Özer (Oyuncu)

Oscar torenini 1996 yilinda yerinde, canli, salonda izledigimi ve sonra da after partylere katildigimi biliyor muydunuz?

Ömür Gedik (Sinema Yazarı)

Allahım bu toreni mi bekledik durduk, heyecan yok, aksiyon yok,bitse de yatsak moduna girdim bile, su yeşilli kızlar popcorn getirse bari

Gani Müjde (Senarist):

Oscar’da nerdeyse onda on tutturdum. İran filmi Seperation dahil.Oscar Jüriliği için tekliflere açığım.

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...