artwork

2012’de medyada en çok yer bulan spor kulüpleri

11 yıl önce

0

Medya Takip Merkezi’nin hazırladığı araştırmaya göre, yılın en çok konuşulan spor kulübü, haberlerini bir önceki yıla oranla yüzde 53 arttıran Fenerbahçe oldu. 2011-2012 sezonunda şampiyonluğu son ana kadar kovalamasına rağmen Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe, şike soruşturmasının sonuçlanması ve yankılarının sürmesiyle gündemde kaldı. Yılın son çeyreğinde ise, Aykut Kocaman ile Alex arasında yaşanan gerginlik ve Alex’in kulüpten ayrılışı ile medyada geniş yansıma bulan Fenerbahçe, toplamda 770 bin 606 haber ve yazıda yer aldı.

Son lig şampiyonu Galatasaray, yılın medyada en çok söz edilen ikinci spor kulübü oldu. Son lig şampiyonluğunu, Fenerbahçe ile Şükrü Saraçoğlu’nda oynadığı maçta kazanması ve şampiyonluk kupasını ezeli rakibinin stadında kaldırması ile medyanın ilgisini toplayan sarı kırmızılı kulüp, Şampiyonlar Ligi’ndeki performansıyla basında geniş yansıma buldu. 2011’e göre haberlerini yüzde 40 arttıran Cimbom, yıl genelinde 600 bin 614 haber ve yazıda yer aldı.

MTM’nin medya araştırmasında yılın en çok konuşulan üçüncü spor kulübü ise Beşiktaş. Sezon başında Ricardo Quaresma’nın kulüpte kalıp kalmayacağı ile ilgili sık sık gündeme gelen kulüp, yıl boyunca 451 bin 484 haber ve yazıda yer aldı. Beşiktaş’ın ardından, medyanın en fazla yer verdiği diğer spor kulübü ise Trabzonspor oldu. 2010-2011 sezonundaki şampiyonluklarının hala kendilerine verilmediğiyle ilgili uluslararası pek çok kuruluşa başvuran kulüp, medyada adından 389 bin 589 haber ve yazıda söz ettirdi.

Son birkaç yıldır ligdeki performansıyla dikkat çeken Bursaspor, yılın medyaya en çok yansıyan ilk 5 kulübü arasına girerken, medyada öne çıkan diğer kulüpler ise, Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Sivasspor oldular.

 

2012’de medya Alex’i konuştu

Medya Takip Merkezi, hazırladığı araştırma ile yılın en medyatik sporcularını da belirledi. Buna göre, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile aralarında yaşanan gerginlik sonrası, Ekim ayı başında kulübünden ayrılma durumunda kalan Alex De Souza, yılın en çok konuşulan sporcusu oldu. Fenerbahçe’nin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Alex, 2012 yılında 99 bin 791 haber ve yazı ile gündeme geldi. Onu Burak Yılmaz, Felipe Melo, Arda Turan ve Quaresma izledi.

 

Fatih Terim’in haberlerinde yüzde 100’ün üzerinde artış

MTM’nin aynı araştırmasına göre, yılın en medyatik teknik direktörü Fatih Terim oldu. 2011’e oranla haberlerinde yüzde 128’lik artış yaşanan teknik hoca, başında olduğu kulübü Galatasaray’ın şampiyonluğu ve performansı ile gündeme geldi. Terim, yıl boyunca 138 bin 879 haber ve yazıda yer aldı. Onu Aykut Kocaman, Şenol Güneş ve Samet Aybaba izledi.

Yılın en çok konuşulan yöneticileri ise sırasıyla Aziz Yıldırım, Ünal Aysal, Sadri Şener, Fikret Orman ve Abdurrahim Albayrak oldu.

 

 

 

Senin için
Tümünü göster
Netflix Türkiye’ye karşı ayaklanma

Aynı yüzler, aynı hikayeler, aynı kalemler…...