Starbucks, WeChat yardımıyla satışları artırmayı amaçlıyor

7 yıl önce

0

Starbucks Çin, satışlarını artırmak için WeChat aracılığıyla sosyal mecrada hediye alıp vermeyi sağlıyor. Çin’de 846 WeChat kullanıcısı, uygulamanın Cüzdan fonksiyonu sayesinde ödeme yaparak Starbucks’ın dijital hediye kartlarından alabilecek.

“Bunu Starbucks’la söyle” sosyal hediye kampanyası, online’dan offline’a olanak tanıyan bir innovasyon olarak ilan edildi. Kampanya aynı zamanda Starbucks’ı, Çin’de yerel olan sosyal hediye deneyimini hayata geçiren ilk perakende markası olarak konumlandırdı.

Yurtiçindeki WeChat kullanıcıları, Starbucks Çin’in WeChat hesabındaki belirli bölümlerden Starbucks markalı hediyeleri seçebilecekler. Cüzdan fonksiyonunu da kullanarak ödeme yaptıktan sonra da metin, görsel veya video formatında kişisel mesaj da ekleyebilecekler.

Hediye sahibine ulaştıktan sonra alıcının WeChat uygulamasına kaydedilerek Çin’deki herhangi bir Starbucks mağazasından somut bir halde alınabilir.

Çin halkı WeChat uygulaması üzerinden hediye alıp vermeye alışkın, hatta bunun hayat tarzına ve alışkanlığa dönüştüğünü söylemek mümkün.

Senin için
Tümünü göster
Castrol ilerlemenin olduğu her yerde

Dünyanın önde gelen madeni yağ üreticisi Castrol, yenilenen marka kimliğinin...