Reklamda açıkhava, açıkhavada dijital!

7 yıl önce

0

Hepimiz “Neden açıkhava olmalı?”nın yanıtını yıllar içerisinde öğrendik. Pazarlama sektörü, açıkhava planlaması olmayan bir kampanyanın tümden eksik, yarım kaldığını deneyimledi. Yıllar önce İstanbul’un duraklarına o ilk afiş asıldığında “olmaz, yürümez bu iş” diyenler yerlerini, açıkhavanın araştırma sonuçlarını inceleyen, kampanyalarını açıkhava ile başlatan bir jenerasyona devretti.

Sıra artık “Z” kuşağına geliyor…

Teknoloji hayatımızın merkezinde sürekli bize çözüm üretirken, açıkhava reklam sektöründe faaliyet gösteren global markalar dünya genelinde inovasyona yatırım yapıyor, Ar-Ge’lerini teknoloji devleriyle ortak proje üretmek için kullanmaya, bilgileri ortak havuzda toplayarak verimliliği artırmaya çalışıyorlar. Açıkhava mecrası; değişken, sıkılgan ve anında “ulaşması!” – “ulaşılması!” önem arz eden bir pazara dönüşüm arifesinde. Teknolojinin gelişimiyle statik mecra kanalından bambaşka bir boyuta geçmeyi planlıyor.

Sonuç; “Dijital açıkhava”!!!

Açıkhava sektörünün çalışanları olarak, kendi kavramlarımızı, terminolojimizi, ifadelerimizi de yeniden yapılandırmak, değişen mecrayı konumlandırmak zorundayız zira hayata yeniden başlıyor olacağız ve anlatmamız gereken çok ama çok şey olacak.

“Olmazcılar; yürümez bu iş” diyecekler yok artık karşımızda biliyoruz ama örneğin; dijitalin kağıt ve baskı maliyetlerini kaldıracağını, dijital açıkhavanın TV reklam filmi kampanyalarından dönüştürülen videoları oynatmak haricinde çok önemli işlevlerinin olduğunu anlatacağız. Yepyeni bir açıkhava mecrasının alt yapısından, ürünlerin kalitesine, devamlılığına ve hatta içerik yönetimine kadar çözüm üretebileceğimizi göstereceğiz. Tüm bunların ötesinde, yerel yönetimlerin olmazsa olmaz katkısı ile dijital açıkhavanın, yaşadığımız şehirle entegre, akıllı şehirler kurulmasına önemli katkısı olacak. Biz içerisinde yaşarken, şehrin de bizi anlayacağı, yönlendireceği bir platform olacak.

İstanbul da zaten çoktandır bunu hak ediyor…

 

Mert Gürses
Arvak Yönetim Kurulu Üyesi

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Temmuz 2017 sayısında yayımlanmıştır.