Korkularınızı yenin

7 yıl önce

0

Korkularınızı yenin

Avrupa, Brexit’in travmasını atlatamamışken, ABD, Donald Trump şokunu yaşıyor. Türkiye ise geçirdiğikanlıTemmuzayının, halenyurtiçinde yitirmeye devam ettiğimiz çocuklarımızın ve sınırımızın dibindeki vahşi savaşın şaşkınlığı ve bıkkınlığı içinde. Böyle zor durumlarda aklıma Büyük İskender filminin o unutulmaz savaş sahnesi geliyor. İskender, 40 bin kişilik ordusunu, 120 bin kişilik Pers ordusunun üzerine sürüp zafer kazanırken şu çığlığı atar arkadaşlarına; “Korkularınızı yenin…”

İDA’nın 7. Dönem Yönetimi olarak, 12 yılını dolduran meslek örgütlenmesinin içinde olmanın gururu ve sorumluluğunu taşıyoruz. 6. Dönem Yönetimi, olağanüstü emek harcadıkları çalışmalarla sektörümüzü ileri taşıyan projeler hayata geçirdi. Onların başlattığı projeleri devam ettirirken, yeniliklerden ilkinin müjdesini buradan vereyim; İDA, 2017 yılında iletişim sektöründe yeni bir ödül programını hayata geçirerek, PRİDA ÖDÜLLERİ adı altında sektöre ve ülkeye değer katan projeleri ödüllendirecek. Yapacağımız en önemli işlerden birisi de üniversitelerle İDA arasında sıkı bağlar kurup, bilgi üretmek ve bunu sektörle paylaşmak olacak.

Sektörün başarılı 28 şirketini bünyesinde barındıran İDA, yeni üyelerle nitelikli büyümesini sürdürürken, müşterilerimizin giderek belirsizleşen yolunu aydınlatacak odak olma iddiasını da taşıyor ve KOBİ’leri destekleyecek bir proje başlatıyor. Bu projede; KİD, RVD, Reklamcılar Derneği, TÜHİD gibi paydaşlarımızı da yanımızda görmek en büyük arzumuz.

Uluslararası İletişim Danışmanlığı Derneği (ICCO) Türkiye temsilcisi olan İDA’nın üyeleri her 2 yılda bir CMS (Communication Management Standard) kuralları gereği denetlenip, pek çok sektörde olmayan, nitelikli insan kaynağını istihdam ediyor. Bu arkadaşlarımız, dünyayı ve Türkiye’yi pek çok yapıdan daha iyi okurken, yarını oluşturacak taşların döşenmesine katkı sağlama gücüne sahip. Ne yazık ki, pek çok şirket bu kapasiteden yararlanamıyor. Bu amaçla yeni dönemde de; hiç bıkmadan kendimizi, yaptığımız işi ve kattığımız değeri her hedef kitleye yeniden ve yeniden anlatacağız. Biramacımda İDA’nın önüne Türkiye adını almak. Çünkü biz Türkiye’ye ve onun geleceğine inanıyoruz.

Ergun Gümrah

İDA Yönetim Kurulu Başkanı

Bu yazı Campaign Türkiye’nin Aralık 2016 tarihli sayısında yayınlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...