Aşı zamanı!

7 yıl önce

0

Sosyal sorumluluk faaliyetleri kurumların itibarlarını artırmadaki önemini koruyor. Giderek bilinçlenen bireylerin artan beklentileri, sosyal sorumluluk projelerinin sürdürülebilirliğini adeta zorunlu kılıyor. Peki, bunun için nasıl bir yol izlemeli? Bilinçli çalışan, verimli proje mi demek? Projeleri sürdürülebilir kılan gizli kahraman “çalışanlar”a nasıl ulaşılmalı?

Başarılı bir projenin ardında yaratıcı bir düşünce, inovatif bir uygulama, geniş bir erişim ağı ve sürdürülebilir bir yapı gibi önemli unsurlar yer alıyor. Bu yapının korunması ve geniş kitlelere ulaşılması noktasında en önemli etmen çalışanların bilgilendirilmesi ve bilgi akışının sekteye uğramaması iken; iletişimi kuvvetlendiren kanal “kurum içi iletişim platformları”… Doğrudan çalışanlara hitap eden, aylık, haftalık hatta anlık olarak gelişmelerin yayınlandığı, çalışanların kulaktan dolma yerine doğrudan güvenilir ağızdan haber alabildiği, kurumsal sadakat ve motivasyonu tetikleyici bir alan… Ya da bir başka deyişle sinerji portalı… 

Kurum içi iletişim portallarıyla, çalışan ile kurum arasındaki mesafe kalkıyor ve çalışanlar arasındaki iletişim güçleniyor. Tabii bu, işin iç iletişim boyutu… Bunun dışa yansıması ise bir buz dağı misali ve görünenden çok daha büyük etkilere sahip. Portallar sayesinde her bir çalışan kurum değerleri hakkında aşılanıyor ve bilgi yayılımında neredeyse medya organı görevi üstleniyor.

Sonuçta iletişim ağında her bir kişi bilgisini en az 10 kişi ile paylaşıyor ve çalışan sayısı yüksek kurumlarda bu bilgi akışını başlatmak geniş kitlelere ulaşmanın anahtarı niteliğinde. Bu konunun en büyük dönüşünü ise sosyal sorumluluk faaliyetlerine yönelik sorumluluk aşısı sağlıyor. Sosyal sorumlu bir kurumun faaliyetleri hakkında bilinçli olan her çalışan, sorumluluk aşısı olmuşçasına çevresindekilere kolayca ulaşacak ve viral bir ağ başlatıyor. Kısa sürede genişleyen ağ ile proje bilinirliği artarken kurumsal itibar da kuvvetlenmiş oluyor.

Evet, uzun lafın kısası, başarılı sosyal sorumluluk projelerinin altın anahtarı çalışanlardan geçiyor.

 

Handan Erdoğdu
Kurumsal İletişim Üyesi

 

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Şubat 2017 sayısında yayımlanmıştır.

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...