25. yılımızda…

7 yıl önce

0

Reklamverenler Derneği olarak 25. yılımızı kutladığımız bu önemli yılda, derneğimizin gündeminde pek çok önemli konu var. Reklam pastası ve iletişim sektörünü büyütmek ve geliştirmek için daha büyük adımlar atmaya gayret ediyor, önümüzdeki 25 yılın daha üretken geçmesi için dernek olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Reklam yatırımlarının doğru raporlanması ve reklam etkinlik ölçümlemelerinin bağımsız tek çatı altında toplanması için Reklamcılar Derneği ile ortak çalışmalar yürütüyoruz.

Geçen ay sektörün en önemli ödüllerinden Effie’ler sahiplerini buldu ve reklamverenler ile ajanslar el birliğiyle geliştirdikleri marka kampanyalarını ve başarılı sonuçlarını Effie ile taçlandırarak bir yıllık çalışmalarının meyvelerini aldılar. Tüm ödül sahiplerini canı gönülden kutluyoruz ve çıtanın her sene daha da yükselmesini diliyoruz.

7-8 Haziran’da düzenlenen Media Summit 2017’de planlama ve satın alma ajansları, reklamverenler, medya kuruluşları ve akademya, marka ve medya dünyasının kesişimindeki konuları kapsamlı biçimde Media 4.0 adı altında ele aldılar.

Tüm bu gelişmeler olurken bir yandan da reklam alanında pek çok yasağın yaşandığı ülkemizde sorumlu reklamcılığın gelişmesi ve tüketicinin bilinçlendirilmesi için de çalışmak boynumuzun borcu. Hem gıda hem de sağlık gibi alanlarda reklamverenlerin kendi taahhütlerini vermesini önemsiyor, sektörlerin kendi etik değerlerinin savunucusu olması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de Reklamverenler Derneği olarak öncülük etmeye ve sektörlere örnek olacak başarı hikayeleri üretmeye devam edeceğiz.

 

Oya Canbaş
RVD Yönetim Kurulu Üyesi

Bu yazı ilk olarak Campaign Türkiye Temmuz 2017 sayısında yayımlanmıştır.

 

Senin için
Tümünü göster
Siz Hangi Tip Erkeksiniz?

“YKKD ile Söylemden Eyleme”...