artwork

25 kristal yıl

11 yıl önce

0

İlk Kristal Elma’nın üzerinden 25 yıl geçmiş. Bu 25 yılda, reklamcılık nasıl büyük değişimler geçirdiyse, Kristal Elma da bu yaşanan değişime paralel olarak bir yenilenmeyi hak ediyor. Son yıllarda yaşanan gelişmeler, Türkiye reklamcılığının uluslararası platformlarda da söz sahibi olmasına, yabancı network’lerin ve yatırımcıların Türkiye’ye daha fazla ilgi duymasına, Türkiye’nin hem ekonomik hem de reklam sektörü açısından bir cazibe merkezi haline gelmesine vesile olmakta.

Bu gerçekler ışığında, dernek olarak bir 25. yıl hayali kurduk. Bu özel yılda artık bir geceliğine bir araya gelinen bir ödül töreni ile sınırlı kalmayalım istedik. Üniversite öğrencisinden pazarlama direktörüne, reklam yazarından stratejik planlamacısına, yerel ve uluslararası platformda ziyaretçiler ağırlayan, adına ve yaşına yaraşır bir organizasyon hayal ettik. Hem yurtdışındaki reklam festivalleri takvimi açısından daha uygun bir dönem olması hem de İstanbul’a yakışan bir mevsim olması adına Kristal Elma’yı sonbahar mevsimine öteledik. 3 gün boyunca, tüm sektörün ve sektör paydaşlarının, marka yöneticilerinin katıldığı bir yaratıcılık festivali tasarladık. Sektörümüzde şanslı bir azınlığın Cannes ve benzeri yarışmalardan takip edebildiği, uluslararası reklam ve pazarlama gurularının konuşmacı olarak katılacağı bir festival olsun istiyoruz. 3 gün boyunca sürecek ve pek çok farklı uzmanlık alanını konu alacak paralel oturumlar, sektör problemlerinin ve çözümlerinin tartışılacağı paneller, seminerler, workshop’lar ile dolu dolu geçecek bir festival hayal ediyoruz.

Kristal Elma’nın 25. yılı, özellikle gençler ve üniversite öğrencileri için pek çok ilki barındıracak. Uluslararası standartlarda bir yaratıcılık festivalinin tanıkları olacaklar.

Oylama sistemlerinden festival alanındaki her türlü etkileşimin en yüksek teknolojilerle tasarlanacağı yapılar üzerinde çalışıyoruz. Festival boyunca ajans çalışanlarının çalışmalarını kesintisiz sürdürebilecekleri, müşterileriyle toplantılarını yapabilecekleri alanlar yaratmayı planlıyoruz.

Güzel bir hayalle yola çıktık ve 25. yılı hem unutulmaz hem de bundan sonraki Kristal Elma’lar açısından pek çok yeniliği içinde barındıran yeni bir yapıya kavuşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gözünüz bizde olsun.

Alper Üner / RD Başkanı

Bu yazı Campaign Türkiye’nin Şubat 2013 sayısında yayınlanmıştır.