Yiğit Şardan: “Sektörün parlayan yıldızı içerik”

7 yıl önce

0

Çok fazla medyada göremediğimiz bir isim Yiğit Şardan. Kendi deyimiyle “BLAB’ın ortağı olduğunun bile bilinmemesini” sempatik buluyor. Artık kişisel olarak en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin sağlık ve huzur olduğunu söylüyor, sektörün değiştiğini ve daha da değişeceğini işaret ediyor. Akın Arslan

Güzel Sanatlar’ın 44’üncü yılı. Geçmişten günümüze Güzel Sanatlar neler yaptı, gelecek için neler planlıyor? Bununla başlayalım.

Yiğit Şardan Önce bir kafa karışıklığını ortadan kaldıralım. İki tane Güzel Sanatlar var, biri reklam ajansı diğeri de holding. Güzel Sanatlar Holding, farklı alanlarda faaliyet gösteren bir şirketler grubu. Güzel Sanatlar reklam ajansı da bu şirketler grubunun ilk şirketi. Holding 3 temel alanda faaliyet gösteriyor: Yaratıcı hizmetler, medya hizmetleri ve içerik üretimi. Bunların dışında da spor temelli sponsorluklar yapan bir şirket. Güzel Sanatlar aynı zamanda artık bir melek yatırımcı.

Yaratıcı hizmetler dediğimizde, Güzel Sanatlar Türkiye’nin en eski ajanslarından biri. Kurulduğu günden beri yüzde 100’ü Türk sermayedarlara ait ve hep iş odaklı çalışan, markalara değer katmaya çalışan; müşterileriyle hiçbir zaman ödül konuşmayan bir ajans. Türkiye’de her zaman ilkleri başardı. Bundan 40 sene önce de ilkleri yapıyordu, bugün de birtakım konularda ilkleri yapıyor. Birkaç örnek vermek gerekirse…

Yaratıcı hizmetlerde karlılıkların düştüğüne dikkat çeken ve bugün artık büyük ajans konseptine inanmadığını söyleyen Güzel Sanatlar Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Şardan’la endüstriyi değerlendirdiğimiz röportajın tamamını özel içeriğimizde ve videomuzda bulabilirsiniz.

 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...