Cannes Lions 2017 jürileri açıklandı

7 yıl önce

0

17-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde en iyi işlere ödülleri dağıtacak olan jüriler bugün açıklandı.

En yaratıcı kişilerin ödüllendirileceği festivalin jürileri arasına bu yıl ilk kez Dominik Cumhuriyeti ve Vietnam'dan da üyeler eklendi. Festivalin açıklamasına göre 2017 yılının jürilerinin yüzde 43'ü kadınlardan oluşuyor. 2012'de yüzde 21'i kadın olan jüri 5 yıl sonra bu sayıyı ikiye katladı

Cannes Lions Başkanı Terry Savage "Jürilerimiz endüstriye danışılarak geliştirildi ve şimdiye kadar birlikte çalışarak elde ettiğimiz ilerleme jürideki cinsiyet dağılımını geliştiriyor. İşin cinsiyete göre durdurulmadığını biliyoruz ve diğer temsil konularıyla baş etmek için endüstriyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz" şeklinde açıklama yaparak kadın jürilerin sayısını değerlendirdi. 

Festivalde Türkiye'den de üç jüri bulunuyor. Y&R Team Red Yönetici Kreatif Direktörü Ayşe Aydın doğrudan pazarlama; Mindshare Türkiye CEO'su Bülent Yar medya; Tribal Worldwide İstanbul Ajans Başkanı ve Yönetici Kreatif Direktörü Arda Erdik ise promosyon & aktivasyon dallarında jüri üyeleri olarak yer alacaklar.

Cannes Lions 2017 jürilerinin tamamına festivalin resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. 

Senin için
Tümünü göster
Canva, grafik tasarım yazılımı platformu satın aldı

Canva, grafik tasarım yazılımı platformu Affinity’yi satın aldı...